avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculari Bulgaria
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculari Bulgaria

Buna ziua! Am auzit niste zvonuri din care reiese ca nu mai poti circula cu masini inmatriculate in Bulgaria mai mult de 3 luni in urma unei legi date in 2015!
As dorii sa stiu daca este adevarat, daca este valabil doar pentru inmatricularile ulterioare punerii legii in vigoare si daca este vreo posibilitate de a ''fenta'' aceasta lege?


Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:18, 29 Martie 2015
Nu exista o asemenea lege care sa restrictioneze circulatia acestor sicrie bulgaresti pe teritoriul Romaniei, din pacate.
Potrivit unui proiect de act normativ, soferii nu vor mai putea circula cu astfel de autovehicule in Romania decat 90 de zile.

Conform proiectul actului normativ, autovehiculele si remorcile inmatriculate in tara vecina detinute de persoane care au domiciliul in Romania pot circula pe drumurile publice maximum 90 de zile de la introducerea lor in tara.
[ link extern ]
Pai si daca eu am masina de 2 ani sa inteleg ca nu am voie sa circul cu ea pe strazile noastre?
Pai nu v-am spus domnule @papoyashu?
trandafir2 a scris:

Nu exista o asemenea lege care sa restrictioneze circulatia acestor sicrie bulgaresti pe teritoriul Romaniei, din pacate.

Circulati fara probleme, Romania nu este in stare sa dea o asemenea lege, care sa fie si eficienta (de fapt nu se doreste), si chiar daca vor da legea ea nu va putea fi aplicata atata vreme cat romanul primeste o imputernicire de a folosi masina de la bulgar si nu declara ca de fapt a cumparat masina, iar autoritatile nu vor putea ingradi dreptul de a circula cu o masina imprumutata.
Intelegeti? Este simplu.
papoyashu a scris:

Pai si daca eu am masina de 2 ani sa inteleg ca nu am voie sa circul cu ea pe strazile noastre?


Pana la intrarea in vigoare a proiectului de lege , este o cale destul de lunga.

Gasiti aici proiectul de lege
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Masina cu numar strain. carol52968 carol52968 Buna seara. Pot circula cu o masina inmatriculata in Ungaria, (daca am dubla cetatenie si rezidenta in Ungaria) fara sa o inmariculez in Romania? Masina este ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu - circulatie in romania cu masina inmatriculata in alta tara nikpetre nikpetre resedinta momentan o am in statul Kazahstan,aici am familia locuiesc si muncesc,am masina personala cumparata si inscrisa in acest stat.intrebare:vreau sa ma ... (vezi toată discuția)
Dețin un autoturism cu numere de spania. pot circula în românia, până la înmatriculare, dacă am asigurare românească? adryanoo_boy adryanoo_boy Asa cum reiese si din titlu , vreau sa va-ntreb daca pot circula cu un auto cu nr de Spania pe drumurile din Romania , in vederea inmatricularii. Am facut ... (vezi toată discuția)