avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculari Bulgaria
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculari Bulgaria

Buna ziua! Am auzit niste zvonuri din care reiese ca nu mai poti circula cu masini inmatriculate in Bulgaria mai mult de 3 luni in urma unei legi date in 2015!
As dorii sa stiu daca este adevarat, daca este valabil doar pentru inmatricularile ulterioare punerii legii in vigoare si daca este vreo posibilitate de a ''fenta'' aceasta lege?


Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:18, 29 Martie 2015
Articolul 82 exista deja in forma adaptata, odata cu actualizarea codului rutier la 15.01.2015, in cuprinsul alin.4, astfel:
(4) Autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere si remorcile inmatriculate in alte state, detinute de persoane care au sediul sau domiciliul in Romania, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioada de maximum 90 de zile de la introducerea acestora in tara, daca sunt asigurate pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulatie.

Insa dupa cum spuneam, norma este fara valoare, caci detinatorii romani nu declara ca sunt detinatori ai dreptului de proprietate, ci doar au in folosinta autovehiculul, ca atare efectul legii este zero.
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2015
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina cu numar strain. carol52968 carol52968 Buna seara. Pot circula cu o masina inmatriculata in Ungaria, (daca am dubla cetatenie si rezidenta in Ungaria) fara sa o inmariculez in Romania? Masina este ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp trebuie inmatriculat masina in romania? am masina ... alexa_187 alexa_187 Dupa cat timp trebuie inmatriculat masina in Romania? Am masina din germania, dar vreau sa o folosesc doar cand sunt in Romania. Sunt obligat sa o inmatriculez ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu - circulatie in romania cu masina inmatriculata in alta tara nikpetre nikpetre resedinta momentan o am in statul Kazahstan,aici am familia locuiesc si muncesc,am masina personala cumparata si inscrisa in acest stat.intrebare:vreau sa ma ... (vezi toată discuția)