avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dupa cat timp trebuie inmatriculat masina in Romania? ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dupa cat timp trebuie inmatriculat masina in Romania? Am masina ...

Dupa cat timp trebuie inmatriculat masina in Romania? Am masina din germania, dar vreau sa o folosesc doar cand sunt in Romania. Sunt obligat sa o inmatriculez in Romania dupa un anumit timp?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 16:37, 4 Iulie 2022
Puteti circula cu ea, in Romania, 90 de zile :
Art. 82
(4) Autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere și remorcile înmatriculate în alte state, deținute de persoane care au sediul sau domiciliul în România, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioada de maximum 90 de zile de la introducerea acestora în țară, dacă sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulație.
(5) Persoanele care și-au stabilit domiciliul ori reședința în România pot să își înmatriculeze autovehiculele sau remorcile la autoritatea competentă pe raza căreia au domiciliul ori reședința, după caz.
[ link extern ]
Multumesc, si daca locuiesc doar in germania si o folosesc doar daca sunt in vacanta in Romania nu trebuie inmatriculat? ITP pot sa fac si in Romania?
Dacă o folosiți în vacanță, nu uitați de cele 90 de zile, părăsiți teritoriul României, pentru a nu depăși. Nu trebuie înmatriculată aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înmatriculare obligatorie? CRISTINA555 CRISTINA555 Bună ziua, soțul meu lucrează în Norvegia și am vrea sa lase masina personala pe care o deține acolo, aici, in România. Cat timp am putea circula cu ea ... (vezi toată discuția)
Perioada de circulare in romania cu automobil inregistrat in strainatate? Stefan Plama Stefan Plama Buna ziua, Am in folosinta un automobil inregistrat in Germania, cu asigurare valabila si itp valabil facute ambele tot in Germania. Masina mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Masina cu numar strain. carol52968 carol52968 Buna seara. Pot circula cu o masina inmatriculata in Ungaria, (daca am dubla cetatenie si rezidenta in Ungaria) fara sa o inmariculez in Romania? Masina este ... (vezi toată discuția)