Buna ziua. Detin din martie 2014 o intreprindere individuala care are ca obiect comertul cu amanuntul, mai clar am un magazin alimentar. Nu am contract facut cu CAS-ul si singurul lucru pe care il platesc este cota unica de impozitare pe venit de 16 % pe an. As vrea ca anul acesta sa raman insarcinata si astfel in 2016 cu ajutorul lui Dumnezeu sa dau nastere unui copilas. Intrebarea mea este daca beneficiez de indemnizatia pentru crestere copil in aceste conditii sau trebuie sa fac obligatoriu un contract cu vreo institutie(pensii, sanatate, somaj etc) ? Va multumesc anticipat si va doresc o seara buna!
Deci pe anul 2016 daca nu realizez 75000 de euro venituri nu pot fi srl? In cazul acesta ce se intampla daca infiintez firma de exemplu in luna august 2016 si nu reusesc sa trec pragul de 75000 de euro in 2017? Sau mai ales ce se intampla daca in 2018 nu pot atinge pragul de 85000 de euro? Multumesc foarte mult pentru raspunsuri si rabdarea dumneavoastra! :)
In proiectul noului Cod fiscal se prevede ca una dintre conditiile de a fi microintreprindere este ca nivelul veniturilor realizate sa nu depăseasca echivalentul în lei a 65.000 euro in 2016, 75000 euro in 2017 etc.