avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Casa mostenita impozitata ca si a doua locuinta?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Casa mostenita impozitata ca si a doua locuinta?

Buna seara! Am si eu o nelamurire privind situatia in care ma aflu... Am mostenit in urma decesului unchiului meu o casa impreuna cu fratele meu (prin certificat de mostenitor). De curand impreuna cu viitorul sot, am cumparat prin credit ipotecar un apartament pe care urmeaza sa il declaram la Administratia Financiara. Acum intrebarile mele sunt urmatarele:
1. Voi plati impozit majorat pt ca am si acea casa mostenita?
2. Deocamdata adresa de domiciliu este inca la mama.. citeam pe un site ca s-ar putea sa mi se calculeze impozit pt 3 locuinte...
3. Daca acum cand ma voi duce sa declar apartamentul, nu declar ca mai am si acea casa mostenita pt care deja platesc un impozit maricel, ce se poate intampla?....
Cel mai recent răspuns: Laura01 , utilizator 09:38, 30 Martie 2015
Stiu ca sunt doua formulare. Unul pe care il completati doar daca declarati ca aveti mai multe proprietati, celalalt doar pt aceasta locuinta.
O sa declarati in scris daca imobilul de la adresa de domiciliu este proprietatea dvs sau nu. Nu imi aduc aminte daca exista o declaratie in care se mentioneaza "declar ca nu detin alte proprietati"

Nu se calculeaza pentru 3 daca aveti 2
Multumesc! Dar platesc impozit majorat, chiar daca este mostenire?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozitului majorat pentru mai multe cladiri-persoane fizice EH0525 EH0525 Am (1).un apartament la bloc ,apoi am mostenit (2).19% din apartamentul parintilor si acum mi-am construit inca (3) o locuinta. Pentru locuinta(3) mi ... (vezi toată discuția)
Impozit majorat ptr a doua locuinta adria9o adria9o buna seara, impreuna cu sotia detin doua apartamente achizitionate prin credit ipotecar,unul cu 1 camera achizitionat in 2008 iar cel de-al doilea cu 2 camere ... (vezi toată discuția)
Impozitul pentru a doua proprietate mircea15032007 mircea15032007 Buna ziua si bine v-am regasit . Nu am mai intrat de mult timp pe site-ul dumneavoastra . Astazi am o intrebare pentru dumneavoastra care sincera sa fiu nu am ... (vezi toată discuția)