avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sanctionare ziarist sau ziar????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sanctionare ziarist sau ziar????

in cazul in care vrem sa facem o plangere pentru un articol publicat la ziar, cine solicitam sa fie tras la raspundere, autorul articolului sau ziarul???? care este infractiunea de care poate fi acuzat ziaristul sau ziarul, in sensul ca acesta sa fie tras la raspundere pe baza unui temei legal???
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:55, 23 Iunie 2009
Probabil va ganditi la insulta ,calomnie? autorul ar putea fi tras la raspundere ,insa si ziarul , ca parte responsabila civilmenrte, in caz ca solicitati daune morale , despagubiri...
Plingerea o puteti formula inpotriva celui care a semnat articolul si la fel de bine si inpotriva publicatiei.
Cu astfel de probleme sunt incarcati judecatori din ce in ce mai mult in ultimul timp.Insulta si calomnia prin presa este o moda in Romania. Multi refuza sa se razboiasca cu astfel de publicatii din cauza proceduri greoaie si a termenelor pe care instantele le dau...
Incercati mai degraba in civil.
In penal n-o sa faceti absolut nimic. O sa primeasca neinceperea urmaririi penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta prin presa miutica miutica Buna ziua.Am o problema cu presa. P 20 04 2012 2 ziare au scris un articol despre clanul C. Dar nu asta e problema. In articol le-au dat numele complet ... (vezi toată discuția)
Insulta ºi calomnia în presã barbulescuvioleta barbulescuvioleta Vreau sa stiu daca insulta si calomia in presa se pedepseste ?. Mai exact intr-un ziar local s-a scris un articol despre mine , ca a-si face parte dindr-un ... (vezi toată discuția)
Prescriere calomnie, insulta, denigrarea imaginii cocodog cocodog Am o rugaminte! In cat timp se prescrie o fapta de calomnie, denigrare:? As dori sa actionez in judecata un ziarist pentru denigrarea intr-un articol, acuzatii ... (vezi toată discuția)