avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Control ANAF- bonuri fiscale
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Control ANAF- bonuri fiscale

Buna ziua,
am rugamintea sa ma indrumati unde pot gasi normele de aplicare ale ord MFP 159/2015, pentru a vedea limitele de incadrare intre sanctiune legala si abuz
Mi se pare abuz daca la un rulaj zilnic pe casa de marcat de aprox 10.000 lei, sa fie gasiti 3-5 lei in plus, iar pentru asta sa se supende activitatea firmei pentru 1 luna, plus afisul pe geam"suspendat de departamentul antifrauda..etc...", plus amenda de 5.000 lei
Ce se intampla cu angajatii in luna respectiva? Li se acorda somaj tehnic? Cum sunt platiti daca ANAF-ul suspenda activitatea firmei pentru 3 lei?
Exista vreo reglementare ca pentru diferenta in plus de cativa lei in casa (care se datoreaza pur si simplu de la restul dat clientilor, stiind ca se poate intampla sa nu ai 25 - 50 de bani rest si clientul sa nu-I mai doreasca) sa se autofactureze la sfarsitul zilei pentru a se inregistra venitul si tva-ul?
Cu multumiri,
Apostol Pacuta

Alte discuții în legătură

Rulaj casa marcat smndraghici smndraghici Buna ziua, Incasez prin casa de marcat si la sfarsitul zilei scot Z, dupa care predau banii catre casieria centrala pe baza de monetar si DP. Acum mi s-a ... (vezi toată discuția)
Cum pot justifica legal plusul de casa MihaelaET MihaelaET Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca exista vreo posibilitate legala sa justific plusul de casa (rezultat din restul pe care clientii nu il iau). Avand in ... (vezi toată discuția)
Există plafon și la încasările zilnice în numerar, nu doar la plăți? Camelia Popa Camelia Popa Buna dimineata ! Am urmatoarea situatie : la un service auto se vand servicii catre firme si persoane fizice. Se incaseaza prin casa de marcat valori ... (vezi toată discuția)