avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Auto vandut si neimatriculat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Auto vandut si neimatriculat

Buna ziua,
As vrea sa vand, cu contract de V/C, o masina veche (10 ani) fara taxa de mediu platita , unui prieten care nu ar plati taxa , masina urmand a fi trecuta pe numele lui la DITL dar fara sa o imatriculeze circuland cu numerele actuale.
La ce riscuri ma expun? Ar putea "vreun patit" sa-mi dea un sfat pro sau contra? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Andrei Andrei , Alte profesii 18:33, 12 Aprilie 2015
Uite ca si eu sunt "patit"...

Am vandut o masina unui prieten exact cum descri tu mai sus.

Bun, atata vreme cat masina a fost la el totul a fost ok pana cand acel "prieten" a vandut masina intr-un alt judet. Am inceput sa fiu bombardat de amenzi de rovinieta + poprire pe cont.

In cele din urma am dat in judecata pe cel caruia i-am vandut masina(mai ales ca la masina mea taxa era platia si urma sa o recuperez iar el a promis clar ca o va-nscrie pe numele sau, ceea ce nu a facut).
Sfatul meu sincer e sa nu faci prostia asta pentru ca risti enorm.
Eu am facut si plangere la politie insa nu am avut sorti de izbanda, lucru de altfel normal si corect tinand cont ca nu am cascat ochii.

Bun, pana la urma asa cum iti ziceam am mers in instanta(alti bani, alta distractie). Acolo am castigat in cele din urma si am radiat masina.

Banii nu i-am recuperat pe amenzi nici azi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă lipsă rovinietă la auto vândut în urmă cu 2 ani: cum pot rezolva această situație? Bogdan2121 Bogdan2121 Bună seara, Am o situație cu un autoturism vândut acum 2 ani în sensul ca mi-a venit amenda de rovinieta, deci noul proprietar nu a înscris-o..., dar ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta Lucian2488 Lucian2488 Buna as avea si eu o intrebare, am vandut o masina si respectivul m-ia facut o amenda de 1000 de lei circuland fara rovinieta, masina a ramas din pacate tot pe ... (vezi toată discuția)
Bunuri mobile cumparate prin licitatie alex522 alex522 In urma cu 7 ani, o buna prietena a mea , a cumparat prin licitatie un autoturism de la o societate in desfintare prin lichidator judiciar (are un proces ... (vezi toată discuția)