avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... complice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

complice

sunt acuzat intrun dosar de furt calificat ce a avut loc acuma 3 saptamani... am si eu o intrebare...daca pe timpul anchetei doresc sa plec sa lucrez in austria pe o perioada de 3 luni si nu ma prezint cand ma cheama procurorul ce consecinte poate avea aceasta decizia de a pleca asupra desfasurarii lucrurilor si asupra deciziei pe care procurorul o ia ???
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:05, 25 Iunie 2009
Prezentati-va la organul de cercetare penala din nou, chiar daca nu sunteti chemat si aflati stadiul actelor de cercetare.Daca se va pune in miscare actiunea penala organul de cercetare al politiei judiciare va va chema oricum pentru a va aduce la cunostinta invinuirea si deasemena va va da explicatiile necesare cu privire la drepturile si obligatiile pe care le aveti in calitatea pe care ati dobandit-o in cadrul procesului penal. Daca se va pune in miscare actiunea penala , organul de cercetare penala va va pune in vedere obligatia de a va prezenta la toate chemarile ce va vor fi facute in cursul up .Deasemenea veti fi obligat sa comunicati orice schimbarte a adresei .Actele de cercetare penala pot continua si daca inculpatul lipseste si nu poate fi ascultat, cand acesta se sustrage de la up sau nu locuieste in tara.
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2009
ContSters42058, utilizator
Cea mai avantajoasa situatie pentru invinuit / inculpat e aceea de a-si administra mijloacele de proba in propria aparare , cu toate ca acesta este un drept , iar nu o obligatie.(nu este obligat a-si organiza apararea)

Fiind plecat , actele de cercetare vor continua , iar , in urma administrarii probelor de catre organele de cercetare , urmarire si instanta de judecata se poate dispune chiar condamnarea.
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
"a-si administra mijloacele de proba in propria aparare" pentru a face aceasta operatiune imi trebuie neaparat un avocat care sa ma reprezinte? daca am pe cineva care are cunostinte cat de cat in acest domeniu dar nu este avocat poate sa ma ajute?
Daca e pregatit beton va poate ajuta.
Depinde cat stie si cum e capabil sa motiveze in fapt si in drept cererile.
Daca cererile sunt facute in mod defectuos se vor respinge.
Daca ati furat din supermarket, spre exemplu, va faceti cam multe griji pentru o plecare de 3 luni.
Daca insa ati furat "organizat" si aveti prejudiciu mare ar trebui sa va faceti griji pentru cine lasati sa se ocupe de "libertatea" dvs.
Puneti in balanta si alegeti.

Alte discuții în legătură

Acuzat de delapidare Mica-Maria Mica-Maria Sunt acuzat intr-un dosar penal pt. delapidarea sumei de 45000 lei si de fals in inscrisuri sub semnatura privata. Mi-am recunoscut vina in fata comisarului ... (vezi toată discuția)
O intrebare... maryus334 maryus334 Salutare.Am si eu o intrebare.Am fost audiat la procuratura in calitate de martor intr-un dosar de tentativa de omor.Acum cred ca procesul se apropie si va ... (vezi toată discuția)
Urmarirea penala o piedica? nccionut nccionut buna ziua, As dori sa stiu si eu dak pt faptul k esti urmarit penal poti pleca sa muncesti in strainatate cu contract facut din romania. Adik in sensul k ... (vezi toată discuția)