avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Infiintare sucursala societate in Italia
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Infiintare sucursala societate in Italia

Doresc sa infiintez o sucursala a unei societati in Italia. Precizez ca sucursala se va ocupa de vanzare onlie flori in Italia.
Care este statutul juridic si fiscal al acestei societati.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 10:01, 8 Mai 2018
Orice companie straina are dreptul sa infiinteze sucursale in Italia. Acestea pot avea statutul de entitate distincta de compania mama (companii inregistrate in Italia in care compania mama este actionar unic) sau extensii ale companiei mama.

Stabilirea unei sucursale în Italia cere să numească un "reprezentant legal" al sucursalei care este o persoană fizică cu domiciliul în Italia și pentru a avea un sediu social pentru ramura. Sucursalele sunt introduse într-un registru special de companiile italiene Registrat.
În scopuri fiscale, sucursale sunt considerate ca sedii permanente și, prin urmare, supuse impozitării. Aceștia trebuie să astfel propriile cărți, să prezinte TVA și impozitul pe venit se întoarce la autoritățile fiscale (Agenția Venituri Agenzia delle Entrate sau) în fiecare an, și să depună raportul anual al societății străine la Registrul italian de companii.
[ link extern ]

Vedeti si
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
si eu m am interesat pentru Ungaria , stat membru UE ,
inregistrezi la ORC punctul de lucru - sediu permanent ,
declari si in UNGARIA la ANAF si ceri de la ANAF ROMANIA sa stabiliti dubla conventie care taxe is mai mici, in UNGARIA sunt foarte mari (contabilitate separata dar inregistrata in ROMANIA, respecti legislatia lor de contabilitate primara ) .
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2016
olden, utilizator
Draga Olden, faci o confuzie!
Intrebarea lui marian2015 se referea la sucursala, nu la punct de lucru!

Nu stiu care sunt procedurile in Italia, dar in Romania legislatia face distinctie intre:
- Filiala,
- Sucursala,
- Reprezentanta Comerciala, sau
- Punct de lucru.

Daca freeelis este familiarizat cu legislatia italiana, probabil ca stie ce scrie!..
Foarte pe scurt sucursala poate fi descrisa ca fiind:

– dezmembramant fara personalitate juridica al unei societati comerciale, fiind integrata organic societatii fondatoare,
– dependenta economic si juridic de societatea fondatoare,
– dispune de atribute de identificare precum sediu statornic, permanent diferit de cel al socuietatii fondatoare,
– exercita o functie de reprezentare, in limitele imputrernicirioilor primite, in raporturile societatii cu tertii.
Formalitatile privind inmatricularea sunt similare celor pentru constituirea unei societati comerciale.
Cererea de inregistrare la registrul comertului (este aceeasi cerere precum cea folosita pentru inmatricularea societatilor comerciale) trebui insotita de actul de constituire, dovezile de detinere a spatiului care va servi ca sediu sucursalei, declaratiile persoanelor imputernicite sa reprezinte sucursala privind capacitatea lor de a detine aceasta insarcinare, specimenul de semnatura, declaratii privind conformitatea cu regulile de autorizare de catre autoritatile publice.

mai clar ca sa intelegi , altii simplifica fac PUNCT de lucru / sediu secundar in baza HOTARARII AGA , cu o PROCURA SPECIALA si taxele la ORC sunt mai mici .
IN ITALIA te obliga fiscal la SUCURSALA ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Mai 2017
olden, utilizator
Buna seara,

Chiar inteleg! Nu am postat ca sa aduc vreo critica. Doar am vrut sa fac o distinctie intre subiectul intrebarii si solutia propusa!

Inteleg ca propunerea lui olden reprezinta, in fapt, o alternativa mai simpla decat varianta inregistrarii unei sucursale! Perfect de acord cu asta!

Insa, daca marian2015 este interesat sa inregistreze o sucursala...:)

O seara buna tuturor!

Alte discuții în legătură

Crerea unei filiale a unei companii canadiene pcristian43 pcristian43 Dupa cum scrie titlul, as vrea sa deschid o filiala a unei firme de jocuri video de origine canadiana insa, cu sedii si in SUA. Vreau sa stiu, ce proceduri ... (vezi toată discuția)
Sucursala - urgent! anonim24 anonim24 Am de recuperat niste bani de la o sucursala. Chem in judecata doar societatea-mama sau si societatea mama si sucursala, avand in vedere ca sucursala nu are ... (vezi toată discuția)
Diferente intre punct de lucru si susursala irina.comardici irina.comardici Buna ziua, Poate sa ma lamureasca cineva in privinta diferentelor intre punctul de lucru si sucursala? Care sunt avantajele si dejavantajele fiecareia ... (vezi toată discuția)