avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Mai multe posturi ocupate intr-o Asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Mai multe posturi ocupate intr-o Asociatie

Buna seara !

Se poate ca un membru al asociatiei sa ocupe mai multe posturi in cadrul acesteia? Spre exemplu :se poate ca o persoana sa detina pozitia de trezorier si in acelasi timp si pe cea de secretar ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:04, 20 Aprilie 2015
In cazul exemplului prezentat de dumneavoastra se poate, mai ales ca aceasta treaba e facut voluntar. Dar daca aveti membrii care doresc sa se implice, e bine sa ii incurajati si pentru aceste doua activitati sa fie doua persoane.
De clarificat daca e vorba de pozitii in cadrul Consiliului DIrector, si / sau in executivul Asociatiei. IN Consiliul Director nu e normal sa existe cumul de functii, desi legea nu interzice expres. O functie in CD si una in executiv, sau doua prin cumul in Executiv nu e o problema in sine, daca se iau masurile necesare incat sa se evite conflictul de interese.... Am analizat detaliat problema intr-o postare anterioara pe forum...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functia de presedinte executiv ioanaturean ioanaturean Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie: In cadrul unui ONG exista functia de Presedinte Executiv si daca da, acesta poate sa fie remunerat pe baza ... (vezi toată discuția)
Raspundere membrii consiliului director intr-o asociatie non-profit alexandralazar alexandralazar Buna ziua, As vrea sa va intreb in caz de probleme intr-o asociatie non-profit, in ce masura membrii Consiliului Director al Asociatiei ar putea raspunde ... (vezi toată discuția)
Componenta consiliului director al unei asociatii si ag laviniai33 laviniai33 Buna ziua, As dori o parere cu privire la situatia. Daca intr-o asociatie angajatii (nu e vorba de directorul executiv, dar si angajatii fac parte din ... (vezi toată discuția)