avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fisa de aptitudini
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fisa de aptitudini

Fisa de aptitudini de la Medicina muncii trebuie pastrata in dosarul personal al angajatului ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:54, 1 Aprilie 2015
Face parte din dosarul de personal .
HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii a lucratorilor mentioneaza:
-art. 17 Fisa de aptitudine care finalizeaza examenul medical la angajarea in munca se completeaza numai de catre medicul de medicina muncii, in doua exemplare, unul pentru angajator si celalalt pentru lucrator.
Normele metodologice de aplicare a Legii ssm nr.319/ 2006, aprobate prin HG nr.1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.81 (4) Fisa de instruire individuala va fi pastrata de catre conducatorul locului de munca si va fi insotita de o copie a ultimei fise de aptitudini completate de catre medicul de medicina muncii.
Angajatorul daca depune exemplarul sau din fisa de aptitudini la dosarul de personal al salariatului trebuie sa dea o copie conducatorului locului de munca care pastreaza fisele individuale de instruire ssm ale lucratorilor din subordine. La cererea organelor abilitate de control (de exemplu la cercetarea unui AM), angajatorul trebuie sa faca dovada ca a trimis copia fisei de aptitudini la conducatorul locului de munca. Exemplarul din fisa de aptitudini dat in mana lucratorului ramane la acesta si lucratorul nu are obligatia sa il dea conducatorului locului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fise de aptitudine vechi mmarza mmarza Buna ziua Am o intrebare legata de fisele de aptitudine vechi (expirate). Legat de cadrul legal, inspectorii ITM, cand vin in control si verifica fisele de ... (vezi toată discuția)
Articol de lege dcostache dcostache Va rog sa imi spuneti care este articolul de lege in care se precizeaza faptul ca fisele individuale privind protectia muncii trebuie sa stea la puctul de ... (vezi toată discuția)
Perioada pastrare fise de aptitudini Ambra Denisa Ambra Denisa Buna, Conform regulamentului GDPR, care ar fi perioada de pastrare a fiselor de aptitudini pentru fosti angajati? In legislatia ssm scrie ca se pastreaza ... (vezi toată discuția)