avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Perioada pastrare Fise de aptitudini
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Perioada pastrare Fise de aptitudini

Buna,

Conform regulamentului GDPR, care ar fi perioada de pastrare a fiselor de aptitudini pentru fosti angajati? In legislatia ssm scrie ca se pastreaza ultima fisa de aptitudini pana cand angajatul detine raporturile de munca cu societatea. Dupa incheierea acestora, mai exista obligativitatea de a pastra o copie la dosarul de personal? Daca da, pentru cat timp.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 27 Aprilie 2023
Ambra Denisa, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:30, 27 Aprilie 2023
Nu cunosc sa existe o perioada anume specificata in lege...
Eu as pastra ultima fisa la dosarul personal pe toata perioada cat sunt obligat din punct de vedere legal sa pastrez acel dosar... plus ca, la incetarea contractului de munca trebuie sa-i inmanezi o copie a acelui dosar lucratorului pentru a-l prezenta la noul loc de munca..

H.G. 355/2007, art. 16
(1) Examenul medical la angajarea în muncă se face la solicitarea angajatorului, care va completa fişa de solicitare a examenului medical la angajare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2, şi fişa de identificare a factorilor de risc profesional, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3.
(2) În situaţia schimbării locului de muncă, lucrătorul este obligat să prezinte copia dosarului medical de la serviciul medical de medicina muncii de la locul său de muncă anterior.
Ultima modificare: Joi, 27 Aprilie 2023
Ionut.ion, utilizator
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza:
-art. 17 Fişa de aptitudine care finalizează examenul medical la angajarea în muncă se completează numai de către medicul de medicina muncii, în două exemplare, unul pentru angajator şi celălalt pentru lucrător.
-art. 37 (1) Dosarul medical şi fişa de identificare a factorilor de risc profesional se păstrează la structura de medicina muncii pe durata derulării contractului cu angajatorul.
(2) Dosarul medical şi fişa de identificare a factorilor de risc profesional pot fi, la solicitare, predate noii structuri de medicina muncii agreate de angajator.
(3) Dosarele medicale trebuie păstrate la structurile de medicina muncii cel puţin 40 de ani de la încetarea expunerii, în cazul expunerii profesionale la agenţi cancerigeni sau mutageni la locul de muncă.
-art. 38 Angajatorul păstrează lista locurilor de muncă cu riscuri profesionale şi fişele de aptitudine.
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.81 (4) Fisa de instruire individuala va fi pastrata de catre conducatorul locului de munca si va fi insotita de o copie a
ultimei fise de aptitudini completate de catre medicul de medicina muncii.
(5) Fisa de instruire individuala se pastreaza in intreprindere/ unitate, de la angajare pana la data incetarii raporturilor de munca.
Concluzie: angajatorul pastreaza fisa de aptitudine a lucratorilor impreuna cu fisa individuala de instruire ssm pe toata perioada desfasurarii raporturilor de munca ale lucratorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosarul de protectia muncii Ligiapetcu Ligiapetcu Se stipulează in vreo lege ca medicul de medicina muncii e obligat să semneze si dosarul de protectia muncii după efectuarea controlului medical?Si daca da, ... (vezi toată discuția)
Fisa medicala Corina-Elena 71 Corina-Elena 71 Am voie sa fac copie xerox fiselor medicale ale pacientilor la cererea angajatorului pentru a fi verificate de acesta ? (vezi toată discuția)
Fise de identificare a riscurilor profesionale Alice_Marilena Alice_Marilena Buna ziua, Suntem pasibili de amenda daca fisa de identificare a riscurilor profesionale nu este semnata de catre angajator, ci doar de catre lucrator ... (vezi toată discuția)