avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reclamatie la Garda de mediu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reclamatie la Garda de mediu

Buna ziua.In urma unor conflicte mai vechi pe care o ruda de a mea le-a avut cu niste vecini,acestia i-au facut facut o reclamatie precum aduna in curtea sa tot felul de deseuri si de resturi menajere si ii deranjaza acest lucru.Au reclamat la GARDA DE MEDIU de la PRIMARIE si acestia au venit si au discutat cu acesti vecini.V-as ruga sa-mi spuneti ce masuri legale s-ar putea lua in situatia cand proprietarul refuza sa arunce aceste lucruri considerand ca ii sant necesare?Ar putea primi amenda sau niste masuri mai drastice?Va multumesc anticipat.O zi buna
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:03, 4 Aprilie 2015
In primul rand Garda de Mediu si Primaria sunt institutii total diferite intre care nu exista relatii de subordonare. Ruda dvs. care strange deseuri poate fi amendata pentru acest lucru de Garda de Mediu si de Directia de Sanatate Publica.
dar Primaria are un responsabil cu Protectia mediului si acesta poate da sanctiuni.
Responsabilul cu protectia mediului din primarie se ocupa ca primaria sa isi indeplineasca obligatiile de mediu pe care le are, sa nu primeasca amenzi de la Garda de Mediu in niciun caz nu da sanctiuni.
Corect, dar daca au uncetatean care este "CERTAT" cu mediul inconjurator ce fac???
Intr-un caz fericit, primaria trimite politia comunitara sa-l "traga de urechi" pe cetateanul certat cu mediul, dar de cele mai multe ori ridica din umeri si spune ca nu e treaba ei.

Alte discuții în legătură

Amenzi aplicate de garda de mediu si de politia locala luis29 luis29 As vrea sa stiu daca Garda de Mediu sau Politia Locala poate sa dea amenda unei societati comerciale pentru lipsa unui contract de ridicare a deseurilor ... (vezi toată discuția)
Protectia mediului gilradic gilradic Locuiesc intr-un oras de \\"carton\\", mai degraba un sat nu prea mare, unde deseurile se arunca de catre unii la intamplare si pe unde se nimereste. Am ... (vezi toată discuția)
Aviz garda de mediu funcaffe funcaffe Aveti idee unde pot gasi informatii legate de cine trebuie sa obtina aviz de la garda de mediu. Eu detin un bar cu cod CAEN 5630, Baruri si alte activitati de ... (vezi toată discuția)