avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratia 394 si 300, completare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratia 394 si 300, completare

In Declaratia 394 ,sumele reprezentand baza de impozitare si TVA ,se preiau din facturi si se trec in declaratie cu intregi si zecimale ,sau se face rotunjirea .Dar in Decontul de TVA ? Nu am gasit niciunde o referire care sa lamureasca aspectul . Multumesc anticipat ptr raspuns .
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 13:30, 2 Aprilie 2015
În ambele declarații, raportarea se face în sume întregi, fără zecimale. Bineînțeles, rotunjirile le faceți după ce adunați sumele (total livrări, total achiziții, în cazul D300, respectiv total achiziții și total livrări pe partener, în cazul D394).
Multumesc !
Cu plăcere. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontul de tva vers.a2.02 Annamaria Bajko Annamaria Bajko BUna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu decontul de TVA , nu-mi vrea sa-mi dea rezultatul. Nu stiu cum functioneaza...Tot am incercat dar fara ... (vezi toată discuția)
D394 analici analici Buna seara in D394 trebuie sa regasesc TVA-ul din jurnalele de achizitii si livrari? (vezi toată discuția)
394-taxare inversa cereale, cum este corect sa completez declaratia : cu tva sau fara tva? ContSters86219 ContSters86219 In declaratia 394 pt. ianuarie 2012 trebuie sa introduc o livrare de cereale. Completez doar baza de impozitare? Ma gandesc ca nu pun si TVA aferent pt. ca pe ... (vezi toată discuția)