avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Persoana fizica neautorizata platitoare de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Persoana fizica neautorizata platitoare de TVA

Buna ziua. Persoana fizica platitoare de Tva (neautorizata-dezvoltator imobiliar) dupa data atribuirii C.I.F , poate inregistra in decontul de Tva (primul), facturi din perioada precedenta (din anul 2014 -cand nu era platitor de Tva). Acele facturi din 2014 sunt investitii facute inainte de depasirea plafonului de 65.000 euro. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:40, 6 Aprilie 2015
numai daca facturile sunt aferente investitiilor efectuate la un imobil ce se afla in stoc (nevandut) la data atribuirii cif-ului.
Buna seara. Cu referire la aceste facturi, daca ele sunt declarate in decontul de Tva, trebuie introduse si in D 394? Daca da, atunci ce se intampla cu incrucisarea lor?( Furnizorii (toti platitori Tva) nu le-au declarat.). Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
nu trebuie declarate in 394, iar in decontul de tva se trec la rd. 31

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent va rog, d 394 rodia rodia Buna ziua, Am facturi de la un furnizor emise si cu tva (servicii impozabile) si facturi cu cota 0 la tva (servicii pt.export, operatiune scutita). Pe ... (vezi toată discuția)
Cereale - avans cereale Herra_ Herra_ 1.am achitat avans cereale (furnizor neplatitor TVA) -nu am bifat casuta \\"cereale\\" in decont (fiind doar avans) -am urmatoarea ... (vezi toată discuția)
tva la taxare inversa dulugaby30 dulugaby30 Buna ziua am un pfa care este platitor de tva si vinde fier vechi aplicand astfel taxarea inversa , pe facturile care le emite de vazare a fierului vechi la ... (vezi toată discuția)