avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... folosire brevet turism
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

folosire brevet turism

Ma intereseaza daca imi pot folosi brevetul de turism in doua locatii diferite.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 2 Aprilie 2015
Dati-ne mai multe detalii despre nelamurirea dvs.
Detin un brevet in activtatea de turism, pentru postul de "manager in activitatea de turism". Cu acest brevet, eu am un contract cu o pensiune unde sunt angajata pe postul de manager. Dupa cum stiti, pentru a functiona, o unitate de turism trebuie sa detina un astfel de brevet.
Pe de alta parte, mai lucrez la o alta pensiune, (tot intr-o functie de conducere - manager marketing) unde mi s-a cerut acel brevet. Eu am spus proprietarului ca deja folosesc acel brevet la o alta locatie, dar a zis ca nu conteaza. Eu trebuie sa aduc si aici o copie a brevetului, pentru ca doar pe baza lui pot ramane in functie de conducere.
Adasar, aceasta este nelamurirea mea. Pot folosi acelasi brevet de turism pentru activitatea de manager la doua pensiuni diferite?
In primul loc am contract pe 8 ore ca manager, iar aici am contract pe 4 ore ca manager marketing.
Da, puteti folosi acel brevet si pentru al doilea angajator.

Art.35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Asadar, nu exista o limitare a numarului de contracte individuale de munca incheiate de o singura persoana, indiferent de tipul acestora sau de durata timpului de munca.
De asemenea, dacă legea nu prevede vreun motiv de incompatibilitate persoana în cauză poate avea două sau mai multe contracte individuale de muncă .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Brevet manager turism - angajat ore lucratoare GabrielaMZ GabrielaMZ Buna ziua, Sunt angajat full time (8h lucratoare/ 5 zile pe saptamana) intr-o companie dar in paralel imi voi ajuta prietenul in deshiderea unei agentii de ... (vezi toată discuția)
Brevet de turism criss1122 criss1122 Care sunt procedurile de a inchiria un brevet de turism si la ce riscuri sunt expusa? (vezi toată discuția)
Compatibilitate administrator / gestionar pufuletul pufuletul Un angajat în funcția de administrator la o creșă poate avea și atribuții de gestionar? poate tine si gestiunea bunirilor materiale , alimentelor etc...? (vezi toată discuția)