avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Brevet Manager Turism - angajat ore lucratoare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Brevet Manager Turism - angajat ore lucratoare

Buna ziua,

Sunt angajat full time (8h lucratoare/ 5 zile pe saptamana) intr-o companie dar in paralel imi voi ajuta prietenul in deshiderea unei agentii de turism.
Mentionez ca eu detin Brevetul de Manager in activitatea de Turism.
Pentru obtinerea licentei de turism, va fi nevoie de un angajat brevetat.
Prin lege cate ore am voie sa lucrez? Am dreptul de a lucra la 2 companii paralel? Exista regula de a fi angajat full time prin contract pentru a obtine licenta de turism pentru agentie?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ilaszlo , utilizator 15:18, 7 August 2019
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, mai puteti incheia un c.i.m. cu un nou angajator chiar daca mai aveti un c.i.m. cu norma intreaga/ cu timp partial.
In completrarea acestei discutii, as avea urmatoarea speta: se poate folosi brevetul de turism la 2 firme diferite,1 contract full time si un contract part-time? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ne permite legislatia sa angajam o persoana full-time intr-o ... carmen.manole carmen.manole Ne permite legislatia sa angajam o persoana full-time intr-o companie, cand acea persoana are deja job full time intr-o alta companie? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua ! daca lucrez full time ( 8 ore) ... Ali23.06 Ali23.06 Buna ziua ! Daca lucrez full time ( 8 ore) ca asistent medical , poate incheia un alt contract tot full time 8 ore la o firma unde voi fi agent de vanzari ... (vezi toată discuția)
Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)