avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plangere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plangere

buna ziua, carei instante,asociatii pot face o plangere? eu ca si angajata. plangere impotriva directorului firmei unde lucrez. nu se mai poate. ma acuza de lucruri pe care nu le-am facut si ma vorbeste de rau in fata celorlalti colegi. acest abuz trebuie oprit. multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 2 Aprilie 2015
directorului general, politiei , instantei pentru daune morale
Daca este vorba despre un litigiu de munca va puteti adresa Tribunalului in raza caruia aveti locul de munca sau domiciliul.

Art. 296 C.pen.. - Purtarea abuzivă
(1) Întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) Ameninţarea ori lovirea sau alte violenţe săvârşite în condiţiile alin. (1) se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

Potrivit art. 72 din Codul civil, orice persoană are dreptul la respectarea demnităţii sale.
Este interzisă orice atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane, fără consimţământul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.
În Constituţia României, demnitatea este consacrată ca valoare prin art. 1 alin. 3 în care se specifică următoarele: România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate. Este vorba, aşadar, de o formulare mult mai extinsă şi de un context mai larg faţă de Codul civil.

Conform art. 1 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, demnitatea umană este inviolabilă. Aceasta trebuie respectată și protejată.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Toate femeile sunt ..... denisa90 denisa90 Expresia \\\\"toate femeile sunt .... \\\\" folosita in privat, fata de o anumita persoana sau folosita in public ... Este calomnie/insulta, ranirea ... (vezi toată discuția)
Ingradirea dreptului la munca boban81 boban81 Buna seara .Am si eu o rugaminte ,daca poate sa ma ajute si pe mine cineva cu un raspuns la ceea ce urmeaza sa intreb.Am lucrat la o societate ca gestionar ... (vezi toată discuția)
Denigrare din partea fostului angajator print2014 print2014 Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea. De curand am fost determinata sa-mi semnez lichidarea la zi din firma in care am lucrat un an ... (vezi toată discuția)