avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru - suprafata diferita.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru - suprafata diferita.

Am fost pusa in situatii diferita la interval de 2 ani, si anume:
1) In primul caz, suprafata din cadastru era mai mica decat cea din contractul V-C; contractul fusese facut cu mult timp inainte cand nu se cerea cadastru; la impozite si taxe mi s-a spus ca nu are importanta cadastrul si ca trebuie sa-mi ia impozit conform contractului acesta fiind pentru el actul legal.

2) In al 2-lea caz, suprafata masurata este mai mare decat in contractul de V-C, si conform schitelor vechi. Nici in acest caz nu exista cadastru ci schite f. vechi atasate la contract. Am intocmit Procesul verbal cu vecinii pentru recunoasterea granitelor (cf. ordinului 134/2009) . Intrebarea mea este ce alti pasi trebuie facuti pentru a avea toate actele in regula. Desigur la impozite si taxe se vor face modificari conform cadastrului, dar eu raman in continuare cu doua acte pe acelas teren (si imobil) in care sunt inscrise suprafete diferite si anume cadastrul si contractul de V_C. Tot istoricul se refera la aceeasi suprafata mai mica.

Nota: este vorba de teren intravilan (imobil plus curte)
Va multumesc de pe acum pentru eventuale raspunsuri, Anton Grigore

Cel mai recent răspuns: Irina Carina , Alte profesii 18:23, 24 Iunie 2009
se pare ca veti avea nevoie de o actiune in justitie
Dumneavoastra sau un topograf a facut Procesul verbal cu vecinii pentru recunoasterea granitelor (cf. ordinului 134/2009)? Si nu am inteles aveti sau nu cadastru? Extras de Cf aveti?
-daca exista cadastru facut atunici se poate face o documentatie de modificare de suprafata
-daca nu exista cadastru se face documentatie de intabulare
In cazul diferentelor de suprafata se face proces verbal si declarateie conform Ordinului 134/2009 pentru plus si doar declaratei pentru minus.
Actele se intocmesc de catre un topograf si au acordul vecinilor in caz contrar se face actiune in constatare.
Nu exista o intabulare conform ultimelor reguli. Exista schite atasate cu suprafata identica cu cea specificata in contractul de V-C. Acum am refacut cadastrul cu un specialist care s-a ocupat de toata documentatia. Am PV. semnate de vecini pentru recunoasterea limitelor. Intrebarea mea era : ce ar trebui sa mai fac astfel incat sa nu am suprafete diferite inscrise in cadastru si in actul de proprietate?

Multumesc
cu procesul verbal de vecinatate intocmit de catre cadastrist, prin care vecinii isi recunosc limitele reciprocsi toata documentatia aferenta trebuie sa mergeti la Cartea Funciara
buna ziua
actiune in instanta pentru uzucapiune

Alte discuții în legătură

Punerea in posesie coca_ab coca_ab am o casa cu gradina aferenta.dupa 1990 am fost pusi in posesie cu terenul de sub casa ,am primit un ordin al prefectului prin care ni se dadea si gradina dar ... (vezi toată discuția)
Ordinul ancpi 134/2009 potyi potyi Buna ziua, Avem de facut o rectificare CF, terenul inscris in CF este mai mic decat masuratorile actuale topo . Inainte sa apara acest ordin rectifcarea se ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare din masuratori Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Am citit si rascitit si parerile sunt impartite... Situatia este urmatoarea: - in 1960 parintii au cumparat 1300mp teren in comuna X; - parintii au murit si ... (vezi toată discuția)