avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... amnistie mame indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

amnistie mame indemnizatie

Buna ziua!
Va prezint urmatoarea situatie. Am optat pentru concediu de ingrijire a copilului de un an. Situatia a facut sa nu ma pot angaja cand copilul a facut 11 luni (asa cuim prevede legea), ci am facut-o la 11 luni si jumatate. Agentia de plati insa nu a oprit indemnizatia pe aceste 2 saptamani (trebuia sa o faca din oficiu la 11 luni, altor prietene mamici la 11 luni le-au fost sistati banii). Dupa mai bine de un an de la reluarea muncii, cei de la Agentie au decis sa ma someze sa le dau banii inapoi pe cele 2 saptamani, si drept urmare am platit.
Vreau sa stiu daca prin legea amnistiei mamelor pot recupera banii dat fiind faptul ca este vorba despre o greseala de calcul a functionarilor de la agentie.
Am depus deja o cerere la agentie dar care mi-a fost respinsa pe motiv ca nu fac obiectul scutirii de la plata cazurile in care mamele dau voit informatii eronate, au cazul in instant sau daca angajatorul a completat gresit veniturile. Ori eu nu ma aflu in niciuna din aceste situatii invocate de ei, ci este vorba de o greseala de calcul a celor de la agentie.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:51, 4 Aprilie 2015
1. Tatal copilului indeplinea conditiile pentru intrarea in CCC?

2. Ati anuntat AJPIS/Primaria sa va inceteze plata indemnizatiei la terminarea celor 11 luni ?
1. Tatal indeplinea conditiile intrarii in concediu.

2. Am vorbit teleponic cu cei de la agentie, I-am intrebat ce se intampla daca nu reusesc sa ma angajez pana la varsta de 11 luni si mi-au spus ca mi se opreste indemnizatia si ca voi sta acasa fara bani. Ciudat este ca in alte cazuri similare (mamica nu a reusit sa reia munca la 11 luni, iar tatal nu a depus nicio solicitare sa stea el acasa o luna cu copilul) plata indemnizatiei a fost oprita automat.

Ce ma sfatuiti?
Trebuia sa-i anuntati in scris , era mult mai bine.

Redepuneti o noua cerere de restituire a banilor achitati , iar in caz de refuz singura posibilitate ar mai fi actiunea in instanta.
La acea vreme (2012) le-am solicitat lamuriri in scris, insa doamnele m-au sunat sa-mi explice pe indelete ca pierd indemnizatia si sa incerc sa ma angajez inainte de un an ca sa nu pierd si stimulentul de insertie.
Am redactat deja o contestatie pe care o voi depune la APISMB in cel mai scurt timp posibil.Va multumesc de ajutor!
Cei de la AJPIS au avut perfecta dreptate, pentru a beneficia de stimulentul de insertie in cazul CCC cu o durata de 1 an, trebuia sa realizati venituri supuse impozitului pe venit inainte de implinirea de catre copil a varstei de un 11 luni .

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie rkinga6 rkinga6 Buna ziua, Din diverse parti am auzit ca pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa ma reintorc la munca inainte de a implini copilul 11 luni, ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie 2013 DanaPatrascu DanaPatrascu Buna seara, As dori sa ma ajutati sa lamuresc niste neintelegeri in conditiile in care nimeni nu m-a ajutat,am inteles ca mai nou si tatal copilului ... (vezi toată discuția)
Trecere din concediu crestere copil un an in somaj cu supliment de insertie Buburuza1995 Buburuza1995 Buna seara. Ma aflu in urmatoarea situatie: am fost concediata de la locul de munca si am beneficiat de ajutor de somaj timp de 7 luni( in total am dreptul ... (vezi toată discuția)