avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Daune morale si materiale de la un consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Daune morale si materiale de la un consilier juridic

Un consilier juridic, prin modalitatea ilegala de exercitare a profesiei lui, si nunumai, mi-a produs numeroase prejudicii de natura nepatrimoniala dar si de natura patrimoniala. Evident, am sesizat corpul profesional si voi sesiza si Baroul de Avocati Bucuresti dar nu ma opresc aici.

Acesta apare in dosare dupa cum are chef, fie consilier juridic, fie "avocat".....insa in ambele situatii nu are drept legal de exercitare a profesiei. Pentru consilier juridic nu are contract de munca incheiat cu persoana juridica pe care o reprezinta in instanta iar pentru avocat, nu are capacitate de exercitiu legala pentru aceasta profesie.

O alta ilegalitate savarsita de acesta ar fi aceea ca in unele procese aflate pe rolul instantelor de judecata, acesta a indus in eroare instantele de judecata situatie care a condus la pronuntarea unor hotarari judecatoresti ilegale prin care mi s-au produs numeroase prejudicii materiale de o valoare insemnata.

Vreau sa recuperez de la acest escroc imbracat in haina de "consilier juridic" prejudiciile materiale respective, care pot fi demonstrate cu documente, dar vreau si daune morale. Intentionez sa depun plangere penala impotriva acestuia, in care stiu ca ma pot constitui parte civila, dar

Vreau sa stiu daca din punct de vedere legal se poate deschide si actiune pe latura civila impotriva acestuia prin care sa pot solicita instantei sa il oblige la plata prejudiciilor materiale create dar si la daune morale :sorry:

Daca da, in ce baza legala se poate deschide actiunea civila ? ( in afara Legii 514/2003, statut si N.C.C. + N.C.P.C. mai pot face referire la alte incadrari legale ? ) ; care este termenul maxim in care pot promova actiunea si de cand curge ? ; care este instanta competenta ?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2015
Krissia ., Alte profesii
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 02:22, 14 Iulie 2015
Nu cred. Mai ales daca reprezenta o persoana juridica. Daca nu s-a admis exceptia lipsei calitatii de reprezentant, nu aveti ce reclama acum, mai ales daca era pentru partea adversa. Pentru temeinicia sentintei se au in vedere, oricum chestiuni de fond. Tot mandatar cu studii juridice e.
Referitor la exceptia lipsei calitatii de reprezentant legal : Acum am invocat exceptia lipsei calitatii de reprezentant legal al paratei precum si exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a acestuia. Inca nu stiu daca instanta s-a pronuntat asupra acestora...Astept. Problema este ca : instanta trebuia sa verifice in primul rand calitatea legala a acestuia dar nu a facut-o desi am solicitat in repetate randuri. Pe de alta parte, neavand probe, in ce baza legala puteam eu invoca aceste exceptii ? Foarte tarziu am facut rost de probe in acest sens.. intr-o oarecare masura.

Referitor la chestiuni de fond : ex. acesta a invocat nelegal "exceptia autoritatii de lucru judecat" pentru un capat de cerere din actiunea mea, facand referire la o sentinta pronuntata in alt dosar dar care nici nu avea legatura cu capatul de cerere respectiv. Evident ca instanta fiind indusa in eroare, a admis si exceptia. Am avut nevoie de timp sa pregatesc materialul pt instanta ca sa demonstrez contrariul...dar uite asa acest tepar mi-a produs prejudicii majore. Nu am de gand sa las situatia astfel !

Deci ? Vreau sa-l actionez in instanta. Ce alte baze legale mai pot invoca ? Pot face referire si la raspunderea civila delictuala ?
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
Krissia ., Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat si consilier juridic in acelasi dosar ? Krissia . Krissia . As vrea sa stiu daca este corect, normal si legal ca intr-un dosar la instanta sa apara atat un avocat ( delegatia de reprezentare si intampinarea, nefiind ... (vezi toată discuția)
Pot reprezenta o persoana juridica in instanta? Andrei T Andrei T Sunt consilier juridic de 3 luni. pot sa reprezint in instanta societatea la care sunt angajat? mentionez ca nu sunt inscris la UCCJR. Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Actiune judecatoreasca depusa de persoana fara drept Andrei1313 Andrei1313 Buna ziua, as dori sa stiu daca pot cere \'\'anularea\'\' sau \'\'exceptie de inadmisibilitate\'\' pt o actiune depusa in instanta de o consiliera juridica ... (vezi toată discuția)