avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident tamponare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident tamponare

Buna seara! Lucrez ca sofer la o firma. In aceasta seara nu am pastrat distanta necesara si am intrat intro masina care a stationat la o intersectie cu intentia de a vira la stanga avant semnalizarea pusa, dupa ce am intrat in el neam coborat amadoi sa vedem, mentionez ca in urma accidentului sa soldat cu doar mici pagobe materiale( la el carligu de tractiune indoiat iar la masina condusa de mine bara putin spart) nu este victime, mai mentionez ca in masina condusa de mine era patroana, neam inteles cu prop, masini sa venim la noi la firma sa rezolvam problema fara sa anumtam pe nimen si sa reparam carligu dar nu se poate, in final patroana doreste sa facem constatarea amiabila RCA Dar asta luni. Nu stiu cum sa procedez, conform codului rutier accidentele usoare se declara in 24 ore, nu stiu cum sa fac in aceasta situatie. Va rog sa ma ajutati cu un sfat daca puteti.
Va multumesc mult anticipat!.
Cel mai recent răspuns: lucian981 , utilizator 08:43, 25 Iulie 2015
In sfarsit am fost cu proprietarul masini in care am intrat la asigurari si am facut constatarea amiabil si iam dat asigurarea. Dar a a parut o alta problema, patroana mea atunci spunea ca nu a patit nimic, iar acum azi dupa 5 zile de la accident mea spus ca o doare picioru si e vanata la locul lovituri, ea a batut un apropo cu un caz similar indentic, patroana de fel e rautacioasa,
Ea dupa atata timp poate sa mearga la spital apoi la politie sa se constitue parte vatamata in accident? si daca da ce pot pati? Va multumesc pt raspuns si astept un sfat, va multumesc.
Poate merge la spital cu traume in urma evenimentului rutier,daca va solicita i se va emite un CML cu numarul de ingrijiri medicale necesare , daca asa va considera medicul legist, in baza caruia are dreptul la despagubire de la asiguratorul unde dv aveti incheaiata polita rca
In cazul in care scoate CML si se adreseaza la politie,
Politia poate sa mi faca dosar penal pt parasire locului accident conform art, 338 al 1 si vatamare corporala din culpa?
Multumesc pt raspuns astept sfatul d-vstra, va multumesc.
Buna dimineata, A trecut aproape 4 luni de la acea tamonare si pana prezent nu este nici o plangere penala, stiu ca dupa noul cod plangerea o poate depune pana la 90 zile de la comiterea faptei, fosta patroana mai poate sa face ceva impotriva mea acum?
Va multumesc anticipat pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presupusa fuga de la locul accidentului grandanat grandanat Avem urmatoare speta Accident intre 2 autovehicule A si B, auto A loveste din spate auto B din cauza pastrarii unei distante prea mici intre cele doua ... (vezi toată discuția)
Accident masina soferul nu se poate prezenta imediat la asigurator macosx macosx Am avut un accident usor duminica seara iar soferul masinii lovite de mine nu se poate prezenta acum la asigurator pretinzand ca este plecat din zona. ... (vezi toată discuția)