avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare sau locatiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare sau locatiune

Buna seara. am o problema mare si sper sa ma ajutati cu un raspuns.

In noiembrie 2014 am dat casa mea in chirie unei verisoarei, dar nu am incheiat nici un contract in forma scrisa,iar ea nu mi-a achitat chiria deja de 4 luni. Eu am intentat o actiune in instanta si am cerut rezilierea contractului si evacuarea ei din casa,dar ea a inaintat o actiune reconventinala in care cere validarea contractului de vinzare-cumparare ca cica eu i-am vindut ei casa,pe cind eu i-am dato in locatiune, si tot atunci am intocmit un testament l-a notar IN CAZ DE DECES casa ii ramine ei. Ce pot face? cum sa demonstrez ? exista documentele care confirma achitarea regulata de catre ea a primei de asigurare pe casa...
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 20:50, 12 Aprilie 2015
Subiect: Contract de vanzare-cumparare simulat

Buna ziua.
Intrebarea este urmatoarea:
Inainte sa plec peste hotare m-am inteles cu o persoana sa ii vind casa mea( desi nu intentionam chiar sa o fac) si l-am convins sa nu incheiem acest contract in forma scrisa,autentificata ca sa evite tzxe pentru autentificare notariala si multe ate impozite si i-am zis ca ii testez casa la notar pe el, si a acceptat. Mi-a dat banii, si unica ce are este o recipisa unde e scris "am dat banii pe casa" si e indicata suma,care e una foarte mica.
Acuma eu m-am intors dupa 1 an din Italia si vreau sa il dau afara din casa , daca tot nu exista un contract scris in acest sens . Exista martori care l-au vazut ca a locuit in perioada asta in casa, iar eu vreau sa cer evacuarea lui din casa in instanta,caci nu vrea sa plece ca sustine ca a cumparat casa... si spune ca va invoca in instanta ca a fost un act simulat si invoca un art. din cod civil precum ca partea care a executat partial sau total obligatiile sale dintr-un contract care necesita forma autentica,iar cealalta parte s-a eschivat de la autentificarea notariala a acestuia, prima poate sa ceara in instanta validarea actului. Unica dovada sunt niste martori ca a trait in casa, recipisa si in perioada asta a mai si asigurat casa mea si a platit o prima de asigurare.
Ce parere aveti ? ce sanse am?
in intanta spun ca am incheiat un contract de locatiune in forma verbala timp de un an si banii care zice ca mi i-a dat pe casa in recipisa cica sunt pt chirie

ultima dată editat de AlexandruStefanuca pe data de Joi, 9 Aprilie 2015, 16:27

interesant.... vreti despagubiri de la o persoana inselata, vreti procent din veniturile sotiei.. La munca nu vreti sa mergeti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare simulat AlexandruStefanuca AlexandruStefanuca Buna ziua. Intrebarea este urmatoarea: Inainte sa plec peste hotare m-am inteles cu o persoana sa ii vind casa mea( desi nu intentionam chiar sa o fac) si ... (vezi toată discuția)
Precursorul unei usoare evacuari mihai440 mihai440 ermeaza sa inchei un contract de locatiune cu o persoana pe care nu o cunorc prea bine si vreau sa preintampin posibilele probleme cu evacuarea locatarului in ... (vezi toată discuția)
Cerere de evacuare corstef corstef Buna ziua Pentru neplata chiriei pe mai multe luni am cerut instantei o somatie de plata. Acum, pentru neplata chiriei pot cere si evacuarea chiriasului ... (vezi toată discuția)