avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prejudiciu de imagine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prejudiciu de imagine

Buna ziua. Ma aflu in situatia in care o persoana mi-a depus o plangere pentru amenintare. Am fost chemati fiecare la parchetul militar din Targu Mures pentru a da declaratii. Dupa doua vizite, D-l Procuror a concluzionat urmatoarele: Neinceperea urmaririi penale intr-ucat nu se intrunesc conditiile infaptuirii acestei infractiuni, martorii paratei nu pot argumenta fapta mea (mentionez ca martorii invocate de parata au spus adevarul, ceea ce m-a ajutat pe mine!!).
Lucrez in cadru MAI, am absolvit masteratul si deasemenea am urmat inca doi ani de doctorat (in total 8 ani de Inginerie la o Universitate de Stat). Am ajutat-o pe parata oferindui-i un loc de munca, bani pentru deschiderea unei mici afaceri, masina la nevoie etc. In schimb, parata nu doar ca NU mi-a multumit niciodata, dar m-a si amenintat. Ulterior, si-a dus la indeplinire amenintarea, chemand la fata locului un politist aflat in afara serviciului cu inca un prieten ca sa-mi faca un rau!! Au venit si bineinteles ca n-au indraznit acest lucru!! Acest politist si cu parata au avut / au o relatie extraconjugala, iar la indemnul acestuia, parata a depus o plangere impotriva mea pentru acea amenintare.
Ea si-a deschis un mic bar in mun Toplita, jud HR, str Stefan cel mare, langa fabrica de incaltaminte. Bineinteles ca acest bar n-a functionat legal la inceput, existand o serie de nereguli, fapt pentru care a atras amenzi din partea institutiilor abilitate (insa doar pentru una dintre nereguli). Nici n-as vrea sa mai mentionez ce preocupari mai are ea ca sa-si castige existenta...!!! Asta am aflat ulterior (eu nu o cunosteam la inceput!)
In fine, dupa ce D-l Procuror, a dat neinceperea urmaririi penale, am de gand sa cer daune morale / de imagine intr-ucat dupa cum se stie, aici in M.A.I, orice fapta de natura contraventionala sau infractionala se va comunica prima data sefilor mei, respectiv Inspectorului, ulterior au aflat si colegii mei. Acest lucru imi aduce prejudicii la locul meu de munca! Voi ce credeti, merita trasa la raspundere o astfel de persoana ?
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 20:19, 22 Decembrie 2015
Daca "merita trasa" la raspundere asta doar dvs. stiti, iar in ce masura v-a creat prejudiciu la fel, insa daune civile puteti cere doar in temeiul raspunderii delictuale, insa trebuie sa dovediti vinovatia ca sa obtineti ceva. Si ce sa obtineti? Scuze in public sau ce? Cam asa trebuie privit.

P.S. Dpmdv principalul vinovat pentru cele intamplate sunteti dvs. care v-ati incurcat cu persoana fara o verificare riguroasa si anterioara a calitatilor si probitatii sale morale, religioase, sociale, culturale, etc
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2015
trandafir2, moderator
Da, asa este..... am stiut de la inceput cine este ea (nu e greu sa-ti dai seama!). Greseala mea este ca nu am ajutat pe cine trebuie...si bineinteles ca merita sa-i cer daune unei astfel de specii pentru ca altfel ea nu va invata niciodata sa se poarte in societate, sa multumeasca sau sa aprecieze pentru anumite gesturi pe care altii le fac in favoarea ei (am vorbit intre timp si cu avocata si se rezolva...!). Oricum, modul ei de comportament atrage asupra asupra sa si alte categorii de persoane care sunt cel putin dubioase, ceea ce ma face sa cred ca ea va platii oricum in viata! (mama ei, o colega de a sa precum si cativa clienti ai barului unde administreaza ea, mi-a atras atentia in legatura cu ea...)
Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2015
kalexa79, utilizator
Da, sigura va invata cate ceva din aceasta patanie ... Bafta
kalexa79 a scris:

Buna ziua. Ma aflu in situatia in care o persoana mi-a depus o plangere pentru amenintare. Am fost chemati fiecare la parchetul militar din Targu Mures pentru a da declaratii. Dupa doua vizite, D-l Procuror a concluzionat urmatoarele: Neinceperea urmaririi penale intr-ucat nu se intrunesc conditiile infaptuirii acestei infractiuni,.........am de gand sa cer daune morale / de imagine intr-ucat dupa cum se stie, aici in M.A.I, orice fapta de natura contraventionala sau infractionala se va comunica prima data sefilor mei, respectiv Inspectorului, ulterior au aflat si colegii mei. Acest lucru imi aduce prejudicii la locul meu de munca! Voi ce credeti, merita trasa la raspundere o astfel de persoana ?



Nu-mi este foarte clar : procurorul a dat n.u.p., dar a dispus cumva plata vreunei amenzi administrative? Daca nu, cred ca merita sa faceti demersuri pentru apararea imaginii, altfel sefii dvs. vor considera ca aveti ceva pe constiinta si va cam pateaza imaginea. "Cine tace pare sa consimta".
Nu a dispus nici un fel de amenda sau vreo alta pedeapsa pentru ca NU EXISTA fapta.
Pentru asta, am depus o plangere impotriva ei pentru denigrare. In cadrul unei sedinte, Inspectorul nostru a pus in discutie aceasta problema de fata cu toti colegii si mi-a spus urmatorul lucru: Este omenesc si onorabil sa ajuti pe oamenii aflati in nevoi dar nu trebuie sa AMENINTI SAU SA ABUZEZI DE VREO FUNCTIE !!!!. Insa, eu nu am facut acest lucru niciodata (nu am amenintat si nu mi-am exercitat dreptul de a controla barul unde a lucrat ea si sa fi aplicat amenzi - asa cum sustine ea! Deasemenea, m-a acuzat chiar si de CRIMA in fata Procurorului. De aici reiese ca ea are anumite probleme psihice / comportamentale......). Acum, colegii mei cred ca sunt CRIMINAL, AMENINTATOR, INJURIOS etc
La data de 15 Dec, ea a venit cu o martora care a mintit sub juramant spunand ca m-a vazut venind nervos la bar si ca as fi injurat-o sau amenintat-o. A dat niste declaratii evazive, imprastiate si nesigure si in mare masura neadevarate! (Cu o luna in urma, martora a venit la locul meu de munca cu un plic care imi era destinat. Eu insa eram in concediu in acea perioada). As cere o expertiza cu testul poligraf. Tare as vrea sa plateasca amandoua pentru toate declaratiile mincinoase spuse pana acum.
Infracţiunea de mărturie mincinoasă se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani (art. 260 Cpen)
Va multumesc pentru raspunsuri....

Alte discuții în legătură

Divort cu peripeti Rodica Ciobanu Rodica Ciobanu O persoana (sotia) afla ca pe rolul judecatoriei X a fost deschis o actiune de divort, prin care sotul solicita desfacerea casatoriei din vina exclusiva a ... (vezi toată discuția)
Martor in penal nelamurit!urgent!!! mandamariandaniel mandamariandaniel sunt martor intr-un dosar penal pt lovirea si alte violente si am dat o declaratie in faza de urmarire penala la parchet iar acolo am fost intrebat daca sunt ... (vezi toată discuția)