avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prejudiciu de imagine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prejudiciu de imagine

Buna ziua. Ma aflu in situatia in care o persoana mi-a depus o plangere pentru amenintare. Am fost chemati fiecare la parchetul militar din Targu Mures pentru a da declaratii. Dupa doua vizite, D-l Procuror a concluzionat urmatoarele: Neinceperea urmaririi penale intr-ucat nu se intrunesc conditiile infaptuirii acestei infractiuni, martorii paratei nu pot argumenta fapta mea (mentionez ca martorii invocate de parata au spus adevarul, ceea ce m-a ajutat pe mine!!).
Lucrez in cadru MAI, am absolvit masteratul si deasemenea am urmat inca doi ani de doctorat (in total 8 ani de Inginerie la o Universitate de Stat). Am ajutat-o pe parata oferindui-i un loc de munca, bani pentru deschiderea unei mici afaceri, masina la nevoie etc. In schimb, parata nu doar ca NU mi-a multumit niciodata, dar m-a si amenintat. Ulterior, si-a dus la indeplinire amenintarea, chemand la fata locului un politist aflat in afara serviciului cu inca un prieten ca sa-mi faca un rau!! Au venit si bineinteles ca n-au indraznit acest lucru!! Acest politist si cu parata au avut / au o relatie extraconjugala, iar la indemnul acestuia, parata a depus o plangere impotriva mea pentru acea amenintare.
Ea si-a deschis un mic bar in mun Toplita, jud HR, str Stefan cel mare, langa fabrica de incaltaminte. Bineinteles ca acest bar n-a functionat legal la inceput, existand o serie de nereguli, fapt pentru care a atras amenzi din partea institutiilor abilitate (insa doar pentru una dintre nereguli). Nici n-as vrea sa mai mentionez ce preocupari mai are ea ca sa-si castige existenta...!!! Asta am aflat ulterior (eu nu o cunosteam la inceput!)
In fine, dupa ce D-l Procuror, a dat neinceperea urmaririi penale, am de gand sa cer daune morale / de imagine intr-ucat dupa cum se stie, aici in M.A.I, orice fapta de natura contraventionala sau infractionala se va comunica prima data sefilor mei, respectiv Inspectorului, ulterior au aflat si colegii mei. Acest lucru imi aduce prejudicii la locul meu de munca! Voi ce credeti, merita trasa la raspundere o astfel de persoana ?
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 20:19, 22 Decembrie 2015
Rezultatul testului poligraf nu este o proba admisibila in instanta, asa ca nu va ajuta.
si eu lucrez la acelasi minister si am cunostinta de situatie. Este foarte important ce s-a specificat in Ordonanta de clasare a procurorului- ar fi ok, daca este art. 16 lit. a) din NCPP - fapta nu există. Acum insa ar putea fi tarziu sa introduci o Plângere împotriva soluţiei de clasare dispuse de procuror (daca este cu alta litera).
Nu ati specificat insa in ce cadru a mintit sub juramant. Nu va faceti probleme privind declaratia martorei cu privire la amenintarea de la bar - din ce inteleg este de natura contraventionala Legea 61/91, ce poate fi contestata. Amenitarea stipulata de Codul penal nu se rezuma la vorbe. Iar Infracţiunea de mărturie mincinoasă este putin mai greu de dovedit. Aveti grija cu plangerile inaintate de d-voastra la Parchet sa nu se finalizeaze ca fiind nefondate (fapta nu exista) ar putea sa va afecteze tot pe d-voastra.
Contactati-ma pe privat pentru mai multe detalii.
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2015
Daniela Gratiela, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu peripeti Rodica Ciobanu Rodica Ciobanu O persoana (sotia) afla ca pe rolul judecatoriei X a fost deschis o actiune de divort, prin care sotul solicita desfacerea casatoriei din vina exclusiva a ... (vezi toată discuția)
Martor in penal nelamurit!urgent!!! mandamariandaniel mandamariandaniel sunt martor intr-un dosar penal pt lovirea si alte violente si am dat o declaratie in faza de urmarire penala la parchet iar acolo am fost intrebat daca sunt ... (vezi toată discuția)