care este valoarea capitalului social, care trebuie depus in contul bancar, pentru infiintarea unei asociatii de proprietari, pentru a ne reprezenta in conflictele cu autoritatile locale?
Sigur ca detin informatii suplimentare intrucat nu sunt superficial. Eu am citit in afara de postari si titlul care specifica ca e vorba de cartier de case.
Titlu: " Cuantum capital social pentru asociatiile de proprietari (cartier de case)".
Care sunt spatiile comune in acest caz? Or fi dar probabilitatea este ca sunt proprietati distincte.
Domnule Mediator, de ce nu ii propuneti utilizatorului sa isi aleaga un Primar, daca tot este un cartier de case (un fel de sat sau comuna)?
Daca este vorba de ASOCIATIE DE PROPRIETARI, atunci intervine Legea 230/2007 privind infiintarea si organizarea ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI!
Chiar daca nu va convine trebuie sa ii dau dreptate inocentei (lucru rar) si sa va spun ca sunteti pe langa subiect, dar foarte perseverent!
Dar mai incercati sa ne contraziceti, ca de.....dumneavoastra sunteti mediator, iar mediatorii trebuie sa aiba tot timpul dreptate dar si ultimul cuvant!
Draga domnule thran, pe portalul just.ro la sectiunea Registrul National ONG poate fi consultata baza de date cu privire la asociatiile infiintate in baza OG 26/2000. Printre ele sunt multe asociatii de proprietari care nu au legatura cu Legea 230/2007. Sunt asociatii de proprietari de paduri, bovine, de case ANL, de case nationalizate, etc.
Eu am considerat ca initiatorul topicului la asta se referea, nu la o asociatie care sa repartizeze cheltuielile comune si sa intocmeasca liste de plata. Insa dupa cum vad sunt deja doi usseri care-mi atrag atentia ca nu am dreptate, asa ca e intelept sa-mi vad de treaba.
Asa cum s-a precizat, la organizatii non-profit nu exista ”capital social” ci patrimoniu initial. Nu e clar daca va fi asociatie bazata pe OG 26 / 2000 ( corect, daca scopul ei principal e reprezentarea intereselor membrilor in fata unor terti) sau asociatie de proprietari ( daca e de administrat porprietate comuna, ceea ce inteleg ca nu ar fi cazul....). Daca e pe OG 26 / 2000, patriminiul initial este de minim 975 lei ( de la 1 iulie minim 1050 lei).