avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Valoare reparatie mijloc fix
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Valoare reparatie mijloc fix

intr.o institutie publica reparatia unui mijlocului fix care se amortizeaza nu poate depasi 60% din valoarea acestuia. La ce valoare se refera procentul ? La cea care este inregistrat in contabilitatea inainte de a incepe amortizarea lui sau la valoare care o are in prezent dupa ce s.a scazut amortizarea aferenta perioadei in care a fost folosit ?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:53, 14 Aprilie 2015
La valoarea de inlocuire care consta in totalitatea cheltuielilor ocazionate de achizitionarea sau construirea unui mijloc fix nou, identic cu cel existent(cu acelasi grad de uzura).
Deci valoare de inlocuire cuprinde pretul de cumparare practicat pe piata, taxele, cheltuielile de transport, aprovizionare si cheltuielile pentru punerea in stare de functiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa in gestiune imputabila miluconstantin miluconstantin Care este valoarea de imputatie a bunurilor lipsa ? La valoare de achizitie ? Dar in conditia cand unele bunuri au fost achizitionate fara TVA ? (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli pfa dupa actualizarea art. 48 bogdan_alex bogdan_alex Buna ziua, am si eu o mare nelamurire cu acest art. 48 din codul fiscal. Din cate am inteles deducerea combustibilului nu mai poate fi facuta de un PFA dar ... (vezi toată discuția)
Obiect de inventar sau mijloc fix Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua! Firma mea este o firma de constructii neplatitoare de TVA si platitoare de impozit pe profit. Intr-o luna a achizitionat o betoniera care are ... (vezi toată discuția)