avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie executor judecatoresc

Buna ziua, am sa incerc sa fiu scurt si clar:
Tatal meu a primit o somatie de la executor judecatoresc prin care il someaza sa plateasca datoriile ce le are catre ei (3400) in urma unui credit ce nu la mai achitat. El mai are 2 credite la 2 companii diferite.Ii pensionar, pensia ii de 740 lei. Prima rata(la KRUK) ii de 180 a doua (la PROVIDENT) ii de 202. Intrebarea mea este:
Executorul judecatoresc mai poate sa ii i-a o treime din pensie(un fel de rata,un fel de plata esalonata) adica 240 lei cum zice legea(conf. exc. judecatoresc)?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:14, 6 Aprilie 2015
Da, executorul poate pune poprire pe 1/3 din pensie. Dacă ceilalți doi creditori, sau măcar unul dintre ei, trec la executare. I se va reține 1/2 din pensie, sumă ce va fi împărțită între creditori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la executarea silita ayda85 ayda85 Buna ziua, Bunica mea a contractat un credit de nevoi personale in valoare de 10.000 Euro in 2009. O perioada s-au platit ratele, dupa care bunica nu a mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita SimonaC25 SimonaC25 Buna ziua, Unchiul meu a luat un credit de la banca pe care nu l-a dat inapoi. Din diverse motive personale. Acum o saptamana a primit o somatie prin care ... (vezi toată discuția)
Co-imprumutat banca executare laviniacioboata laviniacioboata In 2008 fostul meu sot a facut un credit de nevoi personale in care eu sunt co-imprumutat. Dupa 2 ani de plata a renuntat sa mai plateasca, iar in noiembrie ... (vezi toată discuția)