avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces penal- citatie in calitate de faptuitor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces penal- citatie in calitate de faptuitor

buna ziua,as vrea o informatie in legatura cu un frate de al meu care a vandut un bun unei persoane si a primit bancnota straina falsa,a anuntat organul de politie, i s/a luat declaratie atat lui cat si persoanei careia ii vanduse bunul,persoana repsectica a recunoscut ca bancnota falsa ii apartinea si ca nu stia ca e falsa,politia a ramas sa cerceteze de unde provine bancnota falsa,la distanta de catva timp fratele meu a primit citatie sa se prezinte la tribunal insotit de un avocat in calitate de faptuitor.nu inteleg cum de este citat ca faptuitor cand el a fost partea vatamata in toata intamplarea asta,va rog daca as putea sa primesc un raspuns,multumesc.
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:41, 12 Aprilie 2015
Nu cred ca exista suficiente informatii pentru a va putea da o explicatie. Ar putea fi faptuitor daca ar fi detinut banii respectivi pentru a-i pune in circulatie. Depinde si ce declaratii a dat in urmarirea penala, daca s-a pus in miscare actiune penala impotriva lui etc.
Da, nu exista nicio logica care sa duca la concluzia ca ar deveni faptuitor sau sa dobandeasca o alta calitate catre acuzatie.
Sa mearga cu avocat ca sa se lamureasca daca nu cumva este vreo eroare la citare.
Sfatul meu este sa plateasca avocatul pentru a studia putin dosarul si nu ca sa il apere la proces.Asa nu il va costa mult deoarece avocatul se poate lamuri repede.
Daca cumva nu este eroare, avocatul poate sa inteleaga si sa il lamureasca ce s-a intamplat.
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
In mod normal nu se mai citeaza acum cu aceasta calitate, conf. NCPP nu mai exista acte premergatoare si urmarirea penala incepe in rem, acum, inainte de a deveni suspect/inculpat nu poate sa-l citeze decat in calitate de martor.
Daca analizam logic ar fi o eroare.
Dar...este irelevant daca se prezinta...
Va fi audiat oricum...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gasire munitie in urma unor lucrari dnady dnady pe scurt , am gasit niste cartuse de pe vremea razboiului in urma unor lucrari, am sunat la politie au venit au intocmit dovada de ridicare a munitiei si acum ... (vezi toată discuția)
Dosar penal matzu matzu Buna ziua , Am un verisor pe adresa caruia a venit o citatie de la o sectie de politie din bucuresti , pentru a se prezenta la sediul acestora . Sus scrie ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces gabriellla14 gabriellla14 ce se intampla in cazul in care esti citat ca parte civila intr-un proces si nu te prezinti ? Care sunt sanctiunile ? Ce trebuie facut ca sa nu mai fiu ... (vezi toată discuția)