avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare someri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare someri

Buna seara,

Sunt administratorul unei firme de productie cu 5 angajati. Din lipsa de comenzi am trimis angajatii in somaj acum o luna.Intre timp am obtinut o comanda pe termen scurt. Pot chema angajatii inapoi la lucru pe o periada de 3 luni, cu CIM pe periada determinata?Ce se intampla dupa cele 3 luni? Angajatii isi pot relua somajul de unde a ramas? Contractul pe periada determinata inceteaza de la sine? Firma ce obligatii mai are fata de angajati?

Astept cu interes raspunsul dvs.

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2015
eladaeleonora, utilizator
Cel mai recent răspuns: eladaeleonora , utilizator 12:28, 12 Aprilie 2015
Da, se poate.
Daca le faceti contract individual de munca pe durata determinata, pe aceasta perioada somajul se suspenda.
Contractul individual de munca inceteaza de drept la data expirarii acestuia, iar salariatul se prezinta la agentia de somaj cu decizia de incetare a cim- ului, fara a mai depune alt dosar , iar somajul se reia.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2015
elam, utilizator
Buna ziua,

Va multumesc frumos pentru raspuns!
Mai am o nelamurire in legatura cu acest subiect, va rog sa-mi spuneti daca este legal.
Concedierea angajatiilor si trimiterea lor in somaj s-a datorat restrangerii activitatii din cauza lipsei comenzilor in urmatoarele 3 luni.In decizia de incetare a activitatii pe care le-am dat-o angajatilor am specificat acest lucru: ca nu mai am comenzi in urmatoarele 3 luni!
Am primit o comanda la o luna dupa ce angajatele au intrat in somaj.
Este legal daca le chem inapoi cu CIM pe perioada determinata de 3 luni cu 4 ore/zi, ca sa pot lucra comanda cu toate angajatele pe care le-am avut inainte de somaj.

Va multumesc si astept cu interes raspunsul dvs.

Va doresc Sarbatori frumoase!
Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2015
eladaeleonora, utilizator
Da, puteti sa le reangajati cu c.i.m. pe durata determinata.
Multumesc pentru promtitudinea raspunsului!

Paste fericit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj claudia-2013 claudia-2013 Buna ziua, as avea o intrebare: avand in vedere faptul ca in data de 07.09.2014 imi inceteaza contractul individual de munca pe perioada determinata conform ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? valionea valionea Buna ziua, am 10 ani vechime in campul muncii dar la ultimul loc de munca am 1 an si jumatate, pe data de 1.06.2013 firma la care am lucrat a dorit incetarea ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de indemnizatia de somaj ignat_mihai ignat_mihai daca ma angajez din somaj si dupa 2-3 luni firma se inchide sau sunt dat afara mai beneficiez de indemnizatia de somaj (vezi toată discuția)