As avea o intrebare - de cate ori poate fi modificat timpul de lucru prin act aditional.
Mai exact - angajatii nostri sunt cu contract pe perioada nedeterminata, cu 8h/zi. In 9 feb. 2009 am incheiat un AA cu privire la reducerea timpului de munca la jumatate (4h/zi si a salariului) pana la 31 martie (din cauza problemelor din piata si a lipsei de activitate). Iar la 01 apr. 2009 am incheiat al doilea AA cu aceleasi prevederi, pentru inca 3 luni - adica pana la 30 iun. Se mai poate, din pct. de vedere legal sa mai incheiem inca un astfel de AA tot pe o perioada de cateva luni?
1. Actul aditional cu modificarea la 4 ore pe zi l-ati semnat? Daca da, atunci trebuia sa-l semnati si pe acela cu revenirea la 8 ore pe zi.
2. S-a putea sa fie si asa cum ziceti dvs.: sa fi lucrat 8 ore si sa fiti platit 4 ore pe zi.
3. Pe statele de plata cu cate ore pe zi sunteti trecut?
4. Intrebati pe angajator sa va spuna cum a procedat.
5. Daca nu va raspunde sau raspunsul nu va convinge intrebati la ITM.
actul aditional cu modificarea la 4 ore l-am semnat si am si o copie.
nu mi s-a dat nici un act aditional cu revenirea la 8 ore, desi am revenit de ceva vreme la 8 ore. plus ca semnez in fiecare zi condica pentru 8 ore de munca...
de cand sunt aici nu am semnat vreun stat de plata. nu stiu cum arata.
am intrebat-o pe colega care se ocupa de acte si mi-a spus ca nu stie si ca s-ar putea sa se fi operat auitomat schimbarea de la 4 la 8 ore, ceea ce nu mi se pare prea posibil. oricum, m-am invartit in firma de la unul la altul, dandu-mi-se raspunsuri vagi si neconcludente.
Daca actul aditional nu a fost intocmit, semnat de dvs si inregistrat la ITM, inseamna ca figurati tot cu program de 4 ore pe zi. Salariul il luati ca pentru 4 ore sau ca pentru 8 ore?
Statul de plata trebuie semnat in fiecare luna de angajati.
Puteti sesiza Inspectia Muncii.
1. Poate nu ati vorbit cu cine trebuie. Nu exista administrator, director, contabil? E unitatea nimanui? Acei "unul si altul" cine erau?
2. Cum primeati salariul si unde semnati pentru el daca nu se fac state de plata?
3. Cel mai in masura sa va raspunda la intrebari este cel mai mare in functie din unitate.
unul si altul inseamna persoana care se ocupa de actele angajatilor (intocmire, inregistrare contracte, acte aditionale, etc) si directorul departamentului in care ma aflu.
din cate informatii mi-ati dat dumneavoastra, m-am lamurit ca in cartea de munca nu s-a operat nici o schimbare si ca mai presus de toate, este ceva putred la mijloc...