avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda autobuz
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda autobuz

Buna ziua, doresc un raspuns si poate o solutie la problema mea. De ceva timp m-am mutat in cluj, student, autobuz, bani putini, etc.

Ca sa reduc din cheltuieli mi-am facut abonament pe liniile de autobuz pe care circul mai des iar cand folosesc alte linii imi cumpar bilet.

Acum cateva zile, cu o noapte inainte de un examen important imi lipsea un curs care trebuia invatat cu vehementa. Singura varianta de a face rost de curs era sa parcurg un drum de 12-13 kilometri pana la un coleg. Era ora 21 cand am pornit spre statia de autobuz, avand in vedere ca trebuia sa folosesc alta linie de autobuz doream sa imi cumpar bilet. Cand am ajuns in statie am constatat ca chioscul de bilete era INCHIS!!! Am hotarat sa incalc legea si sa circul fara bilet desi NU AVEAM DE UNDE SA PROCUR UNUL!!! Normal ca a fost control special cu politie si jandarmi si am fost prins si amendat. Le-am explicat controlorilor ca nu am avu de unde sa cumpar un bilet de autobuz ei au dat din umeri si au zis ca nu ii intereseaza ca nu e de competenta lor si au mentionat ca este un sistem de plata prin sms a biletului adica 0,50 eurocenti pentru 40 de minute de mers cu autobuzul. Ok sa zicem ca si asta este o varianta dar student, sarac, cartela prepay cu optiune de 5 dolari pe luna de unde sa imi permit sa cumpar de la alimentara cartela prepay cu 3 euro pentru ca nu se vinde de doar 0.50 de centi sau 1 euro!!! Cartela de 3 euro costa in jur de 20-23 de lei.

Doresc sa va intreb daca legal exista ceva ce pot sa fac sa nu platesc amenda si sa demonstrez ca nu am avut de unde procura bilet la acea ora si ca sistemul lor de plata prin sms nu se preteaza pentru cei care folosesc cartele prepay.

cu respect David Mihailescu
Cel mai recent răspuns: zatara76 , utilizator 14:04, 11 Aprilie 2015
Puteti sa nu platiti amenda si sa contestati procesul verbal dar daca pierdeti procesul veti fi nevoit sa achitati amenda integral.

Aveti posibilitatea sa achitati jumatate in 48 de ore de la comunicarea procesului verbal si sa inaintati o plangere impotriva procesului solicitand anularea amenzii si transformarea acesteia in avertisment avand in vedere:
1. lipsa posibilitatii achizitionarii unui bilet de calatorie de la un chiosc de bilete la ora depistarii;
2. detinerea unui abonament valabil (dovediti buna credinta in calatoria cu mijloacele de transport in comun);
3. nu detineti telefon mobil (student sarac ;)), nu toata lumea este obligata sa detina telefon mobil ptr achizitia biletelor de calatorie, achizitia prin sms este o facilitate si nu o obligatie.

Acum depinde si cat este amenda, ptr a inainta plangerea trebuie sa platiti o taxa de timbtu judiciar de 20 lei si trebuie sa luati in calcul si deplasarile la instanta de judecata.
Buna ziua...pana la un moment dat ati avut o explicatie plauzibila, care oricum nu l-a impresionat pe agentul constatator..este obligatia dvs sa va achitati calatoria in momentul in care va urcati in mijlocul de transport chiar daca chioscul era inchis....legal platiti amenda...cu respect.
OK, este obligatia mea sa achit calatoria, dar unde si cum daca nu ai posibilitatea de a-ti cumpara bilet!? !?

Este plauzibil ce ziceti stimabile Cyan - amenda este de 100 de lei pentru ca nu am platit.o in 48 de ore. Maine am sa merg sa inaintez plangerea si va tin la curent cu ce se intampla.

Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
....discutia cade in derizoriu...si la ora 8 dimineata daca doreati sa cumparati un bilet poate nu aveati toneta de bilete in statia in care vroiati sa va urcati pt ca nu toate statiile de autobuz pt transportul in comun sunt prevazute cu tonete de bilete...raman la aprecierea ca este un sport national pt romani sa nu achite calatoriile cu mijloacele de transport in comun de orice fel...pardon astea sunt balcanisme deja...cu respect
Cluj, capitala europeana a tineretului in 2015 - sunt chioscuri de bilete in fiecare statie! La 7 dimineata se deschid! Eu am cerut niste sfaturi practice nu am nevoie de lupi moralisti va rog.

Alte discuții în legătură

Contestare amenda ratb - plata prin sms ictin ictin Buna ziua, Am o mica problema cu o amenda RATB. Sa va povestesc pe scurt situatia. Astazi m-am urcat in autobuz RATB, mijloc de transport pe care il ... (vezi toată discuția)
Ratb linia 780 catre otopeni deepspirit deepspirit Buna ziua ! Numele meu este Daniel si as dori sa va cer un sfat daca se poate. Ieri in jurul orei 14 am luat traseul 780 catre otopeni. Am luat o cartela ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare pentru cei in domeniu. acum, cateva ... nasu999 nasu999 Buna ziua, am o intrebare pentru cei in domeniu. Acum, cateva zile am fost \" controlat\" de catre cei de la RATB ( controlori) urcandu.ma in autobuz am ... (vezi toată discuția)