avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Terasa bloc - cadastru si intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Terasa bloc - cadastru si intabulare

Buna ziua,
Ati analizat / ati fost implicati pana acum in problema cadastrarii/ intabularii unui acoperis tip terasa al unui bloc?
in concret, proprietarul unui imobil P+5E doreste intabularea acoperisului tip terasa in vederea instrainarii sale ulterioare, in proprietate exclusiva, catre cei 4 proprietari care vor locui la ultimul etaj – etajul 5. Oficiul de cadastru a respins receptia documentatiei cadastrale, motivand ca „terasa tip acoperis nu poate fi cadastrata”.
Multumesc frumos pentru suport !
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 18:26, 7 Aprilie 2015
Au avut dreptate.OCPI
Pentru intabularea terasei , se face o documentație cadastrală de dezmembrare a terasei din părțile comune indivize(conf. art.59 al L.7/1996 ȘI ART.13 al O.634/2006) deoarece doar așa terasa va fi identificată prin identificator unic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru adriana dj adriana dj am o hotarare definitiva si irevocabila pot face cadastru si intabularea dupa schita facuta de expert in timpul procesului sau trebuie sa platesc un alt ... (vezi toată discuția)
Situatie legala terase blocuri la parter? catalinionut22 catalinionut22 Buna ziua, Am vazut multe apartamente noi de vanzare care la parter au o terasa (20-30mp). La multe din ele am vazut ca aceste terase nu sunt incluse pe ... (vezi toată discuția)
Intabulare imobil tudor.z tudor.z detin, din anul 1997, un imobil (teren+cladire), obtinut prin act vanzare-cumparare si inscris la vremea respectiva in cartea funciara, prin ... (vezi toată discuția)