avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... card de credit dubios
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

card de credit dubios

In urma cu doi ani am contactat o societate pentru a-mi executa o lucrare de modernizare a apartamentului . Inainte de aincepe lucrarile am convenit ca plata , la sugestia reprezentantului prestatorului de servicii se va face cu plata in rate . Banii pentru serviciul respectiv urmau sa fie virati in contul executantului de o banca oarecare , care urma sa-mi emita un card de credit pe care sa-l alimenteze cu suma egala cu valoarea lucrarii , eu urmand , dupa spusele persoanei ce mi-a recomandat acest tip de plata sa alimentez acest card cu o suma lunara de aproximativ 75 lei ( care se zicea ca include rata +dobanda +alte comisioane ) . Am completat un formular , mi s-a confirmat de catre executant , care tinea legatura cu banca ca suma necesara achitarii lucrarii mi-a fost aprobata , si in cca 7 zile am primit acasa un card , insotit de o scrisoare prin care mi se spunea ca s-a aprobat cererea mea , ca afost emis cardul limita de suma de X lei , din care Y lei au fost virati executantului in schimbul lucrarii . Imi mai ramasesera vreo 30 lei pe card . Din pacate recent am aflat ca in acesti doi ani de cand platesc eu nu am achitat decat dobanda si comisioane , penalitati de intarziere in cazul depasirii platii de 45 lei / luna , si fata de suma initiala la aceasta data am cu aproximativ 300 lei mai mult de restituit . Ce e de facut ? Am solicitat in scris sa mi se trimita o copie a contractului de imprumut pe care eu nu stiu s-l fi semnat . Au trecut deja trei saptamani si nici un raspuns . Ce pot sa mai fac pentru lamurirea situatiei .
Cel mai recent răspuns: visirin , utilizator 13:17, 27 Iulie 2009
Insistati la unitattea bancara respectiva in a va trimite ori intra in posesia contractului respectiv, iar daca nu faceti sesizare scrisa la Protectia Consumatorului, iar in ultima instanta dati-i in judecata.
Iniţial trebuia să încheiaţi un contract cu firma prestatoare din care reieşeau clar toate condiţiile pentru care aţi căzut de acord.Trebuia să luaţi extrasul de cont lunar din bancă şi să primiţi chitanţele de la prestator pentru sumele virate către acesta.Cred că nu este târziu nici acum.Ca să mergeţi la Comisariatul de protecţie a consumatorilor trebuie să aveţi o documentaţie clară.
Nu s-a semnat nici un contract nici cu firma respectiva , nu mi-au venit nici de la banca acte , exista doar o factura emisa de executant in care se specifica ca lucrarea ,, Se achita prin banca '' este trecut un numar de contract , dar nu stiu sa fi semnat vreun contract nici la firma respectiva , care intre timp a disparut din orasul in care locuiesc , nici cu banca .
Interesant este faptul ca tot primesc telefoane din partea unor persoane ( se intampla sa fie cate 5-7 telefoane pe zi ) care spu ca sunt din partea bancii ,, Z '' si ca datorez sumele de care am facut vorbire initial .Le-am explicat de fiecare data ca pana nu primesc o copie a contractului , un extras de cont cu platile efectuate de la data emiterii cardului pana la zi si un grafic de esalonare a platilor nu ma ce sa mai discut cu dumnealor . Cred ca am repetat acest lucru de 100 de ori . Sunt amenintata cu executarea silita , cu actionarea in judecata si culmea ,, cireasa de pe tort '' primesc ieri o somatie din partea unei persoane care se recomanda ca facand parte din corpul executorilor bancari si care , dupa ce-mi insira o serie de acte normative care ii dau dreptul sa ma someze , arata ca la cererea unei institutii , care nu este nici pe departe banca care se presupune ca ar fi emis cardul , ma someaza sa achit o suma de Y lei in termen de 5 zile conform si acum citez ,, documentului ,, Conditii generale pentru acordarea si utilizarea liniei de credit '' . In cazul in care nu achit suma , conform ,, obligatiilor contractului de credit cat si prezenta norificare si voi neglija achitarea sumelor restante si a ratelor viitoare '' vor declansa procedura de executare silita ...... etc . Dragii mei , eu am cerut de doua ori ( prin doua faxuri transmise la serviciul de relatii cu clientii care mi-a fost indicat ) sa mi se transmita o copie adupa contract . Acest lucru nu l-au facut si culmea imi spune o domnita cu care am vorbit la telefon ca nu au asa ceva . Atunci cum sa platesc eu in continuare niste bani , fara sa am un contract , o siguranta ca dupa un anumit timp datoria mea se va termina ? Sau voi plati toata viata acea suma de 75 de lei pe care o vor prelua apoi si urmasii mei ? Hia ca este de rasul lumii !
Să ştiţi că nicio bancă nu procedează cu somaţii telefonice.Orice unitate bancă serioasă vă invită la sediul lor pentru orice problemă.Se pare că s-a ajuns la un punct unde este necesară o mediere.Vă propun să strângeţi toate documentele pe care le aveţi şi să vă adresaţi comisariatului pentru protecţia consumatorilor de pe raza domiciliului dumneavoastră.
Va multumesc pentru sfat . Asta cred si eu ca este singura solutie , aodata in plus ca acum verificand actele pe care le am , constat ca pe factura emisa de executant data pentru lucrare , apare o alta suma decat plafonul sumei acordate pe card , diferenta fiind de aprox. 350 lei ( in plus fireste ) si suma de care eu nu am beneficiat , semnatura de primire a facturii nu este a mea , iar numele delegatului trecut la rubrica respectiva este a unui cetatean turc , cu acte de identitate emise in Turcia . Nu credeti ca aici ceva are un iz de ,, stricat ''' ? .

Alte discuții în legătură

Poprire george2015 george2015 Ajutați - ma sa inteleg În urma credit avut la ING, după neplata a 5 rate am ajuns la o înțelegere cu banca, nu cu un executor ci cu banca, un angajat ... (vezi toată discuția)
Card de credit cetelem achitat, instiintare executare silita lucianmiclea lucianmiclea buna ziua, detin un card de credit de la cetelem asociat unui contract de credit mai vechi si achitat integral...cardul actal a fost reactivat si nefolosit pe ... (vezi toată discuția)
Retinere din cont fara fi instiintat ff38 ff38 Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie delicata si anume;in urma cu aproape doi ani am fost de acord sa girez o ruda pentru un credit de refinantare ... (vezi toată discuția)