avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... problema credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

problema credit

in 2007 am semnat un credit pentru un card RALFI IFN SA. contractul imi permite sa rambursez doar minimul de plata 2.2% din datorie cu o dobanda de 1.1% lunar. Ultima cumparatura cu acel card a fost efectuata in 2009 cand emitentul cardului a suspendat valabilitatea tuturor cardurilor, ramanand valabile doar pentru plata datoriei.

Datorita unor probleme financiare, nu am putut plati decat acel minim de plata, iar in luna noiembrie si decembrie nu am putut achita deloc, inregistrand o intarziere de 57 de zile. In luna decembrie m-au sunat, le-am explicat situatia cu mentiunea ca din ianuarie revin la normal cu platile, dar am cerut un extras de cont- Ralfi nu mi-a trimis niciodata extras de cont, doar sms pe telefon cu datoria si minimul de plata. Mi-a spus ca ei nu emit extrase, am insistat ca vreau un extras pentru ca dupa calculele mele ar fi trebui sa termin deja cu datoria, dar din sms-uri reiese aceasi suma de vreo 6 luni incoace, nu scade sub 600 de lei. Mai mult pentru intarziere de plata, chiar si o zi, mi-au aplicat penalitati de intarziere -suma fixa 15 lei, la un minim de plata de 34 de lei.

in data de 3 ianuarie am primit un sms "datoria la extras pentru cardul EstimaBonus este de 682.88, scadenta la 16.01.2013. Suma minima de plata este 34.14 lei."

In data de 10.01.2013 am achitat suma de 35 Lei, dar azi am primit din partea urmatorul mesaj "Garanti credite de consum (falfi ifn) a mandatat cycle european pentru a recupera debitul dvs restant de 682.88. contactati-ne de urgenta la ..."

Este normal ca aceasta datorie sa fie pasata altei firme, inainte 90 de zile de intarziere, fara sa fiu informat in scris de catre ralfi, fara sa primesc in prealabil nicio notificare scrisa ca am ramas in urma cu ratele?
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 15:49, 14 Ianuarie 2013
Nu va alarmati. Recuperatorii respectiv sunt doar mandatati sa va strezese cu telefoane, sms-uri si notificari ca sa platiti. Inainte de a trece la executarea silita veti fi somat/notificat.
Daca sunteti la zi cu plata, nu vor trece la executare.
din moment ce am achitat ai mult decat suma minima, si inainte de termenul mentionat in sms, pot considera ca am revenit la zi cu plata, nu?
Daca creditul a devenit exigibil anticipat, adica a ajuns integral la scanta, acel minim de plata nu mai e valabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurile comisioane card vladp33 vladp33 buna ziua, am inca din 2007 un card de cumparaturi emis de [editat] IFN SA. In contract este mentionat \\\\"[b]Rata dobanzii lunare de reesalonare [/b]1.10% ... (vezi toată discuția)
Card de credit Chestiuta Chestiuta Buna ziua. Am un card de credit care a fost declarat scadent anticipat desi eu faceam plati. Am intarziart cu o rata datorita unui deces dar luna urmatoare am ... (vezi toată discuția)
Contract anonim_71 anonim_71 Contractul de credit intre banca si client constituie titlu executoriu ? Daca da la ce se refera? Un IFN sau o banca sau o companie de telefonie mobila poate ... (vezi toată discuția)