avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIERE DE LA FIRMA AFLATA IN INSOLVENTA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIERE DE LA FIRMA AFLATA IN INSOLVENTA

Buna Ziua,

Va rog sa imi spuneti daca in cazul in care am fost concediat (ales aleatoriu) de o firma aflata in insolventa prin desfintarea postului am dreptul pe perioada de preaviz la munca de 4 ore in loc de 8 si daca voi beneficia de salariu compensator.
In cursul zilei de azi, 07.04.2015 am primit la firma o instiintare prin care mi se aduce la cunostinta ca eu impreuna cu alti colegi vom fi concediati prin desfintarea posturilor fara alte detalii in aceasta instiintare.
In cazul in care ma puteti indruma catre cineva competent sa imi raspunda la aceste intrebari va multumesc anticipat.

Cu stima,

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 7 Aprilie 2015
1. Reducerea timpului de munca pe durata preavizului , fara a afecta drepturile salariale, este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil, in c.i.m. sau in reg.intern al angajatorului.

In lipsa unor astfel de prevederi, durata timpului de munca este cea stipulata in c.i.m. .. de exemplu, daca in contractul de munca aveti trecuta o durata a timpului de munca de 8 ore/zi, atunci in preaviz va trebui sa veniti la serviciu tot 8 ore/zi.

2. Acordarea salariilor compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi gabitag gabitag Ce drepturi are un angajat cand societatea la care lucreaza a intrat in insolventa? Va multumesc pentru raspuns! (vezi toată discuția)
Bună ziua.am și eu câteva întrebări.pe data de 18.07.2022 ... Mircea Cojocaru Mircea Cojocaru Bună ziua.Am și eu câteva întrebări.Pe data de 18.07.2022 ml-a fost prelungit contractul de munca pe o perioada de 9 luni.Dupa o zi domnul director mi-a ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post remenyseg remenyseg Buna ziua. In perioada preavizului pentru desfiintare post angajatul are dreptul de a absenta 8 ore/zi de la programul unitatii pentru a-si cauta loc de ... (vezi toată discuția)