avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenitor

Am si eu o problema. Tatal meu a decedat. Inainte de a deceda el era singurul mostenitor al bunurilor parintilor sai. El mai avea inca trei frati, dar ei i-au cedat totul tatalui meu. In certificatul de mostenitor al bunicii mele , adica a mamei lui afost trecut in loc de 1/7 din 3 ha a fost scris 1/4. Aceasta greseala a fost facuta de notar. Acum eu vreau sa dezbat mostenirea dupa tatal meu, dar din cauza acestei greseli nu pot. Am fost la un notar si mi s-a spus ca este necesar sa fac un certificat suplimentar pentru a rectifica greseala, dar este necesar sa se dezbata iar succesiunea dupa bunica mea , iar fratii tatalui meu sa vina sa dea iar semnatura pentru partea de 1/7 din 3 ha in loc de 1/4 cum era scris inainte. Au fost niste certuri intre mama mea si fratii tatalui meu atunci cand eu s-au despartit iar ei nu vor sa vina dea din nou semnatura. Eu acum nu sunt lamurita cu un lucru. Odata ce ei au fost de acord sa semneze pentru 1/4 sin 3 ha normal ca sunt de acord si pentru 1/7 din 3ha fiind mai putin decat 1/4 din 3 ha. Daca era o parte mai mare poate era nevoie sa dea iar semnatura, dar asa nu vad ce treaba nai au ei. Va rog sa ma ajutati.

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune cezar2011 cezar2011 Buna ziua, Bunicul meu a murit acum 8 ani. Nu s-a facut succesiunea dupa ce a murit. De la decesul bunicii a trecut o luna. Bunicii au cinci copii din care ... (vezi toată discuția)
Impartire cote mostenire dorel13 dorel13 am un titlu de proprietate pe numele bunicului(4 ha pamant), pe care sunt trecuti 3 copii ai bunicului. Eu sunt mostenitorul tatalui meu,unul dintre cei 3. ... (vezi toată discuția)
Tp in baza legii 18/1991 speta nemaintalnita,iesire din indiviziune,partaj coproprietari andreeaemilia95 andreeaemilia95 Buna ziua si scuze va rog pentru exprimarea poate neclara. TP in baza legii 18/1991 dupa autorul A (bunicul meu) 7 mostenitori trecuti pe TP eliberat in ... (vezi toată discuția)