avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sechestrul de casa
Discuție deschisă în Executare silită

sechestrul de casa

Buna ziua va rog ajutatima an anul 2010 am luat o masina an leasing ceide la firma miau spus cami trebuie o persoana de contat deoarece munceam an strainatate dar persoana de contat sa trasformat an garant fiind sotia ok dupa 2 ani neputant plati ratele leam restituit masina#-o spunandumi ca no sa se antaple nimic dupa ceva timp si plicuri trimese de ei mam trezit cu o suma fabuloasa de plata si cu casa sotie sub sechestru neavand eu nimic pe numele meu am facut o refinantare cu eu platind suma de x pe 13 ani dar an acest moment nu dispun nici de acea suma si am 3 luni decand nam platit rata (specific cand am luat masina nu miau cerut nici un contract de casa) va multumes
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 14:46, 8 Aprilie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
ms. pntru raspuns,contract semnat,tocmai asta e problema eu avand o fetita cu sotia,fiind si difortat,este pus sechestru pe casa sotie eu neavand nimic pe numele meu,va multumesc.
Probabil cea mai mare parte a sumei reprezinta penalitati.

Recomandarea mea ar fi sa faceti contestatie la executare iar pe fond sa va aparati raportandu-va la prevederile legii 193/2000 privind clauzele abuzive. Nu stiu din ce se compune suma pe care o aveti de achitat, dar e posibil sa aveti sanse maricele de succes. De regula, in contractele de leasing, instantele au identificat numeroase clauze abuzive, clauze a caror ”anulare” a redus semnificativ cuantumul sumei de achitat.

Incercati sa promovati dumneavoastra actiunea. Daca sotia promoveaza o astfel de actiune are mari sanse sa-i fie respinsa fiind doar garant. Practica instantelor este ca girantul nu se poate prevala de prevederile Legii 193/2000, nefiind parte a contractului de leasing, prin notiunea de parte raportandu-ne la prevederile aceleiasi legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camatarie la firmele de leasing Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua, in 2008 am incheiat pe societate cu o firma de leasing un contract prin care am achizitionat un autoturism in valoare de 21.000 euro. am platit ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului mariusk mariusk Buna Ziua, In primul rand ma bucur ca am gasit forumul acesta :) Am urmatoarea problema: In urma cu 2 ani am achizitionat 2 masini in leasing. Alte ... (vezi toată discuția)
Executari silte sebycopilu sebycopilu Buna seara. Va rog sa imi mai raspundeti la o intrebare: am un dosar pe rol la o firma de executari silite pentru un credit pe care nu l-am mai putut plati. in ... (vezi toată discuția)