avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... invitatie neonorata dezbatere succesiune a defunctului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

invitatie neonorata dezbatere succesiune a defunctului debitor

Buna ziua,
Suntem 3 succesori ai defunctului debitor. Doi au acceptat expres succesiunea, unul nu s-a pronuntat. La cererea executorilor, a fost numit un notar pntru dezbaterea succesiunii, de la care am primit invitatie.
Daca nu m-am prezentat la notar la data stabilita, exista vreun risc de a-mi pierde calitatea de acceptant al mostenirii? Daca refuz in acest moment dezbaterea succesiunii (pe motiv ca executarea este contestata pe rol in instanta, plus o ancheta penala impotriva creditorului), trebuie sa notific notarul?
Cel mai recent răspuns: catinf , utilizator 14:59, 8 Aprilie 2015
contestarea nu are nimic a face cu succesiunea, maxim acceptati succesiunea sub beneficiu de inventar apoi continuati cauzele incepute in calitate de mostenitori
Depinde daca ati acceptat mostenirea.
Depinde ce interese aveti.
Incercati sa luati legatura cu avocat pentru a alege calea care va convine.
Daca mostenitorii se inteleg sau nu se inteleg iarasi conteaza...
Daca nu mergeti la notar nu se dezbate mostenirea.
Am acceptat succesiunea, iar fratele meu nu a optat inca. Interesul meu este a nu-mi pierde calitatea de acceptant (ca sa fiu executat doar pe masa succesorala) si ca creditorul/executorul sa deschida proces, pentru ca intre timp sa se finalizeze celelalte actiuni. Intrebarea mea curenta este daca trebuie sa fac vreun demers in legatura cu invitatia primita de la notar, pentru aceste interese. Cu alte cuvinte, care e procedura urmatoare din punctul de vedere al creditorului/executorilor, daca mostenitorii nu se prezinta la notar? Multumesc
Daca vreti intarziere nu se merge la notar.
Ar fi acesta un motiv pentru ca creditorul sa ceara ulterior in instanta decaderea mea din calitatea de acceptant? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate plati si dupa moarte?? katy_nicu katy_nicu :( buna ziua.As avea nevoie de un sfat.Fratele meu a facut un credit la banca pt masina(10000ron),iar pe 30 august a decedat in accident de masina. acum banca ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in cazul in care titularul unui contract de credit decedeaza? iozefinab iozefinab As dori sa stiu, daca exista posibilitatea rezilierii unui contract de credit (leasing produse de uz casnic), al carui titular a decedat, dar pentru care la ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire proprietati vindute mica00 mica00 Buna ziua, As dori sa primesc daca se poate unele lamuriri cu privire la obligatiile pe care le am in urma unei mosteniri. Mai precis, bunica mea decedata ... (vezi toată discuția)