avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cumparare autovehicul
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cumparare autovehicul

Buna ziua! Am si eu cateva nelamuriri. Vreau sa cumpar un autoturism,dar nu are timbru de mediu achitat. Propietarul mi-a spus ca nu trebuie achitat, deoarece el imi da fiscalul, o voi trece pe numele meu la fisc si voi putea merge incontinuare pe aceleasi numere.Intrebarea este cum voi face dovada vreodata ca masina este in propietatea mea si nu a lui? Va rog sa ma lamuriti cum sta treaba cu achizitionarea unei masini, mentionez ca este prima oara si nu prea stiu cum sa procedez. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:49, 8 Aprilie 2015
Pentru a circula legal masina trebuie inmatriculata pe numele dvs. si la politie, adica un nou certificat de inmatriculare. Nu este suficienta inregistrarea la fisc.
Daca certificatul de inmatriculare va fi retinut vreodata atunci va trebui sa va rugati de vanzator sa il recupereze de la politie, sa mearga la RAR, etc. iar de obicei vanzatorii nu isi mai bat capul. Certificatul de inmatriculare se restituie doar celui care este trecut pe el sau imputernicitului acestuia.

Gasiti un ghid privind inmatricularea aici

[ link extern ]

[ link extern ] /
SirbuMihai a scris:

Propietarul mi-a spus ca nu trebuie achitat, deoarece el imi da fiscalul, o voi trece pe numele meu la fisc si voi putea merge incontinuare pe aceleasi numere.

Daca inregistrati bunul mobil in evidenta fiscala,va revine obligatia ca in termen legal de 30 de zile sa finalizati procedura de inmatriculare auto
Nu are legatura certificatul fiscal cu taxa de timbru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina inmatriculata doar fiscal ilmir1 ilmir1 Am o situatie ciudata si nu stiu cum ii dau de cap, poate ma ajutati. Doresc sa cumpar o masina. In actele masinii apare un alt proprietar. Adica cel de la ... (vezi toată discuția)
Masina netranscrisa ARICIU2009 ARICIU2009 [b]buna ziua[/b].vreau sa cumpar o masina si nu este transcrisa pe numele propietarului.acesta are fisa de inmatriculare cu radiere si inmatriculare si ... (vezi toată discuția)
Imatricularea unui autoturism andreixy82 andreixy82 am cumparat o masine si nu pot sa optin certificat fiscal, ce pot face ca so inmatriculez pe numle meu ?/persoana de la care am cumparat masina nu era ... (vezi toată discuția)