avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie concediu odihna restant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie concediu odihna restant

cum se calculeaza indemnizatia de CO care trebuie platita pentru un salariat care nu a efectuat concediul de odihna in anul 2014 in care a avut salariul de baza 1500 lei, a avut CIM suspendat (din motiv arest preventiv, deci zero venituri salariale)in decembrie 2014 ,ianuarie-martie 2015, si-a reluat activitatea din aprilie 2015 pe un post cu salariul de 1200 lei si a intrat in concediu de odihna (zilele neefectuate in 2014)? se ia in calcul salariul pe care il avea in 2014 sau salariul pe care il are in postul pe care e incadrat acum cand efectueaza concediul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:17, 8 Aprilie 2015
Art. 150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.

Prion urmare, se ia in considerare salariul pe care il are in postul pe care este incadrat acum cand efectueaza concediul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu neefectuat moneytaker moneytaker Buna ziua. Vreau sa ma clarific cu privire la plata concediilor de odihna neefectuate. Nu am luat concediu pe 2011, 2012, 2013, iar in 2014 intre 18 martie ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ramas andreea8891 andreea8891 Salutare, Pe anul 2015 mi-au mai ramas 7 zile de concediu de odihna. Am discutat cu seful si mi-a spus ca mi le plateste. Din cate stiu eu se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna anyme anyme Buna seara, Am un angajat care a demisionat in 10 decembrie. 1.Cum ii calculez suma aferenta concediului de odihna neefectuat? 2.Unde o trec in declaratia ... (vezi toată discuția)