avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere copil

buna ziua,
Am o fetita de 16 ani, in urma unei sentinte judecatoresti , s-a hotarat ca tata copilului sa plateasca pensie de intretinere de 20 %. din venitul lunar ( mai avand un copil mai mic). El a dorit ca societatea unde este angajat , sa treaca un salar stabilit de el(adica mai mic)in cartea de munca, iar restul banilor sa-i primeasca ca si prima (pana cand implineste fetita 18 ani). Din pacate sunt multi parinti care cer asa ceva de la firme, dupa mine inseland copii.I-am cerut o copie dupa fluturasul cu salar, dupa ani de zile si l-am enervat foarte tare..As dori sa stiu daca se calculeaza doar din salariul de incadrare (netul)sau daca se ia in considerare si prime,si daca e legal.Prima este un venit, dupa mine!?
multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: obelix1969 , utilizator 19:39, 28 Aprilie 2015
daca va scrie din venitul net , inseamna ca se pote retine acel procent din tot ce primeste, mergeti cu hotararea la un executor.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2015
gi-jane2, moderator
as dori sa stiu daca pot face o adresa cu recomandare, scrisa de mana la societatea unde este angajat tata fiicei mele.si sa cer venitul net lunar de cand este el angajat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare pentru pensie minor si implinirea majoratului Misha4870 Misha4870 Buna ziua, Sunt divortat si am doi copii: un baiat si o fetita, iar in hotarare instanta a decis ca custodia copiilor sa fie comuna, iar domiciliul copiilor ... (vezi toată discuția)
Cine stabileste moneda pensiei alimentare (lei, euro) Ellyn Ellyn Buna ziua! Ajutati-ma va rog,nu stiu ce sa fac!!! Am 3 copii,2 in Italia si 1 in Romania,lucrez in Italia,am 2000 euro net,copilul din Romania m-a dat in ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara rita20 rita20 Buna ziua, Am o fetita cu un cetatean american, dupa o cearta din timpul sarcinii, a disparut complet, el fiind in SUA, iar eu in Romania, si am aflat ca ... (vezi toată discuția)