avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA vânzare clădire veche de la firmă la asociat ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA vânzare clădire veche de la firmă la asociat unic

Sunt administrator si asociat unic la un SRL plătitor de TVA cu activitate de comerț cu amănuntul.Am cumparat in 2004 o casă de la o persoană fizică neplătitor de TVA cu 25.000 lei,intr-o stare foarte proastă nelocuibilă ,nefolosibilă , construită prin 1950.Voiam să o demolez și să construiesc un magazin , nu am făcut nici o imbunătățire sau investiție din cauza degradării construcției (trebuie demolată),singura valoare este terenul de sub ea , curtea interioară și grădina(teren agricol) și ași dori să o vând de pe firmă pe mine ca persoană fizică.Am creditat societatea cu bani personali și ași dori recuperarea baniilor.Trebuie să plătesc TVA,la această vânzare?Ce să fac să fie o rezolvare legală și cu cheltuieli minime?
Cel mai recent răspuns: DEVA CONTABILITATE , Contabil 08:20, 9 Aprilie 2015
Buna dimineata,
In cazul dumneavoastra vânzarea se poate face fara TVA, trebuie sa aveti un raport de evaluare din care sa rezulte ca terenul are valoare mai mica decat constructia. Trebuie sa apelati la un evaluator autorizat.

Important este sa nu vindeti sub valoarea stabilita prin expertiza, eventual sa aveti si trei oferte de cumparare scrise.



Baza legala CF. art.141 (2) lit. f
(2) Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:
f) livrarea de construcţii/părţi de construcţii şi a terenurilor pe care sunt construite....

Norme metodologice:
ART. 141 al.2 f)
37. (1) În aplicarea art. 141 alin. (2) lit. f) din Codul fiscal, atunci când construcţia şi terenul pe care este edificată formează un singur corp funciar, identificat printr-un singur număr cadastral:
a) terenul pe care s-a edificat construcţia urmează regimul construcţiei, dacă valoarea acestuia este mai mică decât valoarea construcţiei aşa cum rezultă din raportul de expertiză;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren si casa, tva dreptatesiadevar dreptatesiadevar o firma detine prin contract de vinzare - cumparare un teren si o casa,ambele pe acelasi cadastru si pe acelasi contract( o curte cu casa) cumparate de la o ... (vezi toată discuția)
Tva la vanzari terenuri camicami camicami Care este regimul TVA la vanzarea de terenuri? Se vand cu TVA sau fara TVA ? Difera regimul TVA la vanzarea de terenuri pe care nu exista ridicate ... (vezi toată discuția)
Tva vanzare teren si cladire iuli-ana iuli-ana la vanzarea unui teren cu constructie pe el se poate percepe tva de 19% la teren si 5% la cladire sau sunt scutite de tva, mentionez ca au fost cumparate in ... (vezi toată discuția)