avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer de proprietate prin testament sau contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer de proprietate prin testament sau contract de vanzare cu clauza de uzufruct

Dupa 19 ani de casnicie am divortat si am lasat apartamentul cu tot ce era in el celor 2 copii ai mei si fostei sotii.
Dupa divort m-am mutat in alt oras si am inceput o noua viata alaturi de actuala mea partenera. Am cumparat un apartament prin imprumut bancar. Apartamentul este ipotecat de banca, pana la lichidarea creditului. Apartamentul este in coproprietate cu actuala mea partenera de viata, cu care nu sunt casatorit civil, si care are 2 copii. Suntem impreuna de 6 ani, ambii divortati.
Amandoi am vrea sa facem acte pe apartament celor 2 copii ai actualei mele partenere.
As dori sa ma indrumati si sa ma sfatuiti cum sa fac acest lucru legal astfel incat copii partenerei mele sa fie singurii care vor fi proprietarii apartamentului nostru, bineinteles cu conditia ca eu si partenera mea sa avem drept de uzufruct pe toata durata vietii noastre. Mentionez ca doar unul din copiii partenerei mele este major.
Am nevoie de sfaturi deoarece nu vreau ca acest apartament sa ajunga sa fie impartit intre copiii mei si copiii actualei mele partenere, si doresc ca apartamentul sa devina proprietatea exclusiva a copiilor partenerei mele.
Nu are voie, cel mai probabil.

Domnule, copiii nu cred ca au fost parte in procesul de partaj. Nu inteleg cum anume ati lasat copiilor si ati renuntat, atata timp cat ati primit o suma (fie ea si modica) in urma unui partaj in instanta, lung si epuizant!!?
Nu cunosc ce s-a intamplat exact, insa pare ca va simtiti inca nedreptatit dupa partajul precedent...

Trecand peste asta, cele de mai sus sunt importante la stabilirea mostenirii ce o veti lasa, cotitate disponibila etc. Copiii dv. au o rezerva legala, pana acum nu exista nicio donatie pentru ei, legea spune ca, indiferent de morala fiecaruia, nu trebuie uitati copiii asa ca isi aminteste legea de ei unde parintii uita.
Trebuie facuta intai o analiza financiara a situatiei, facut un testament, facute calcule si, daca nu aveti bani sa contactati un avocat in viitor de cate ori situatia dv financiara se va schimba, atunci trebuie sa invatati, pe baza unor calcule, cum sa va actualizati testamentul asa incat sa respecte legea.
Cam asta puteti face acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! 1.sunt recăsătorita de 3 ani, eu am 2 copii din ... Ana.S. Ana.S. Bună ziua! 1.Sunt recăsătorita de 3 ani, eu am 2 copii din prima căsătorie, iar soțul are 3 copii din prima lui căsătorie. Eu am un apartament luat ... (vezi toată discuția)
Donatie intre (viitori) soti wazz wazz Buna ziua, Sunt divortat, am doi copii majori, studenti, din o casatorie anterioara, si un apartament 3 camere donat(pana in momentul de fata, nepartajat ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa deces m_m m_m Buna ziua, Tatal meu este la a doua casatorie. Apartamentul in care locuiesc cei doi este cumparat de tatal meu inainte de casatorie. Cum se va face ... (vezi toată discuția)