avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Casa de asigurari salariat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Casa de asigurari salariat

Buna ziua,
Am si eu o intrebare: o societate din Bucuresti angajeaza o persoana din Buzau, la casa de asigurari a acestui salariat in d112 ce se trece Bucuresti acolo unde plateste angajatorul sau Buzau unde are el domiciliul?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Ilie88 , utilizator 14:50, 9 Aprilie 2015
Conform Ordinului nr.1.045 din 31 iulie 2012 pentru aprobarea modelului, conţinutului, modalităţii de depunere şi de gestionare a "Declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate":

C. Anexa nr. 1.2 "Anexa asigurat" la anexa nr. 1 la ordin
Se completează câte o anexă pentru fiecare asigurat pentru care există obligaţia declarării, conform legii.

Secţiunea "Date de identificare a asiguratului"
1. Caseta "CNP/NIF" - se completează codul numeric personal sau numărul de identificare fiscală, atribuit conform legii, înscriindu-se cifrele cu aliniere la dreapta.
2. Caseta "CNP/NIF anterior" - se completează codul numeric personal sau numărul de identificare fiscală anterior celui actual (din declaraţia anterioară), atribuit conform legii, înscriindu-se cifrele cu aliniere la dreapta (se completează numai în cazul declaraţiilor rectificative).
3. Caseta "Nume" şi caseta "Prenume" - se înscrie numele, respectiv prenumele asiguratului.
4. Caseta "Nume anterior" şi caseta "Prenume anterior" - se completează numai în cazul declaraţiilor rectificative - se înscrie numele, respectiv prenumele asiguratului, anterior celui actual (din declaraţia anterioară).
5. Caseta "Data angajare" - se completează numai pentru sistemul de asigurări sociale de sănătate - se înscrie data de la care asiguraţii încep activitatea dependentă la un angajator, respectiv data de la care începe relaţia de dependenţă dintre asigurat şi instituţia asimilată.
6. Caseta "Data plecare" - se completează numai pentru sistemul de asigurări sociale de sănătate - se înscrie data la care încetează activitatea asiguratului la un angajator, respectiv data la care încetează relaţia de dependenţă dintre asigurat şi instituţia asimilată angajatorului.
Caseta "Data angajare" şi caseta "Data plecare", după caz, se completează de fiecare dată când se întocmeşte declaraţia.
7. Caseta "Casa de asigurări de sănătate a asiguratului" - conţine codificarea casei de asigurări de sănătate la care sunt luaţi în evidenţă asiguraţii în funcţie de opţiunea acestora şi cu care s-a încheiat contractul de asigurări sociale de sănătate. Codificarea cuprinde două caractere; de exemplu: _B este CAS Municipiul Bucureşti, _A este AOPSNAJ, _T este CASMTCT. Pentru restul judeţelor prescurtarea este identică cu codificarea de la autoturisme.


La mine este trecuta Casa de Sanatate Bucuresti. Ce poate face firma in aceasta situatie?
Corectati la urmatoarea depunere a declaratiei.
Pt lunile anterioare se da rectificativa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurat sanatate in declaratia 112 mmanuela mmanuela Un salariat are concediu medical toata luna in continuare. In declaratia 112 ANEXA 2 in sectiunea date de identificare a asiguratului in caseta ... (vezi toată discuția)
Casa de asigurari de sanatate Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua ! O mica nelamurire va rog.. Daca angajez o persoana din judetul Iasi (are domiciliul in Iasi), in judetul Suceava, care Casa de Asigurari ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu nume gresit CARMEN-ADELA CARMEN-ADELA Angajatorul mi-a inregistrat numele gresit la angajare.Acum a facut corectia in Revisal.Intrebarea mea este daca trebuie sa trimita declaratii rectificative ... (vezi toată discuția)