avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriptie amenda ITM
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriptie amenda ITM

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: In data de 31.08.2000 mi s-a intocmit PV cu amenda de catre ITM, valoarea amenzii fiind de 3000 lei (ron). Nu am platit-o. In data de 16.03.2001 primesc somatie si se face si proprire pe contul bancar. Banca imi opreste acei 3000 lei, ii pune intr-un cont separat, dar nu-i vireaza administratiei financiare. in data de 27.08.2006 primesc din nou un titlu executoriu, normal, cu aceeasi suma, pe care nu-l bag in seama, stiind ca banca mi-a oprit deja acei banii. In data de 20.06.2009 din nou primesc titlu executoriu + instiintare de proprire cont, pt acelasi lucru. Mentionez ca din partea bancii nu am primit nici un raspuns, in legatura cu motivul pentru care nu s-au virat acei bani.

Intrebarile mele sunt: In situatia data, pot sa invoc, in fata celor de la finante, dreptul de prescriptie a creantei? Pot sa dau in judecata banca pentru ca nu a dat drumu banilor si s-a folosit de ei in acesti ani?

Sper sa fi fost destul de explicit.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: logicplay2 , utilizator 21:48, 25 Iunie 2009
nici o parere, nimeni?:sorry:
cred ca deja suma s-a prescris, au trecu 5 ani intre data de 16.03.2001 si 27.08.2006 cand ati primit somatie si titlu executor
Buna
Banca nu face operatiuni fara dispozitie din partea titularului de cont.Deci verifica!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma cu datorii la buget danielamihai10 danielamihai10 In cazul unei firme cu datorii la buget (impozit pe profit si tva),are contul blocat si in momentul care un client ii vireaza bani in cont la banca ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare Flo_M Flo_M Buna ziua! În urmă cu cateva zile am primit de la o somatie de plata si un titlu excutoriu, pentru suma de 6000 lei. Este vorba de o descoperire de card ... (vezi toată discuția)
Card de credit - restanta mai mare de 3 ani. m1rc3a m1rc3a Buna ziua, Am primit un card de credit in lei anexat la un credit in euro acum 4 ani. Am epuizat limita de credit, si am platit cateva rate la cardul ... (vezi toată discuția)