avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte necesare pentru schimbarea documentelor personale ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte necesare pentru schimbarea documentelor personale de identitate in urma unei casatorii.

Buna,
Situata in Anglia,..casatorita acum 2 ani in Anglia,..inca nu am reusit sa vin in Romania sa-mi schimb numele si documentele de identitate!
Rugamintea mea este ,care este procedura si documentele necesare!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:22, 15 Aprilie 2015
1. "Eliberarea actului de identitate la expirarea termenului de valabilitate, modificarea datelor de stare civila, anularea documentului, schimbarea sexului sau a fizionomiei ori ca urmare a preschimbarii buletinelor de identitate

DOCUMENTE NECESARE:
- cererea pentru eliberarea actului de identitate;
- actul de identitate si cartea de alegator, daca este cazul;
- certificatul de nastere;
- certificatul de casatorie, daca este cazul, original si copie;
- hotarârea de divort, definitiva si irevocabila, dupa caz, original si copie;
- certificatul de deces al sotului/sotiei decedat/decedate, în cazul sotului supravietuitor, original si copie;
- certificatele de nastere ale copiilor cu vârsta mai mica de 14 ani, original si copie;
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu si, dupa caz, cel cu care se face dovada adresei de resedinta, original si copie;
- chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate - 7 lei;
- timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 5 lei.

În cazul modificarii numelui si/sau prenumelui titularului, prenumelui parintilor, a datei ori a locului de nastere, precum si în situatia schimbarii sexului, se prezinta si hotarârea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau, dupa caz, actul administrativ în baza caruia s-au modificat datele de stare civila".
[ link extern ]

2. Eliberarea ori preschimbarea pasaportului:
- cererea tip, care se gaseste la sediul biroului (compartimentului) de pasapoarte;
- actul de identitate (cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate) in original si copie xerox (numai in partile ce contin datele de identitate, fotografia si mentiunile privind domiciliul ori resedinta);
- certificatul de nastere si casatorie, dupa caz, in original si copie xerox;
- chitantele CEC sau trezorerie privind achitarea taxelor de emitere a pasaportului, respectiv taxa consulara si taxa reprezentand costul pasaportului;
- in cazul preschimbarii pasaportului , solicitantul va prezenta si pasaportul anterior.
Mai intai va trebui sa solicitati transcrierea certificatului de casatorie si doar apoi schimbarea actului de identitate. Va indic sa mergeti la ambasada/consulat pentru a solicita transcrierea certificatului, dupa care puteti imputernici pe cineva din Romania pentru a va obtine buletinul.
Pentru transcriere:Certif.de casatorie trebuie sa fie apostilat de aut.din Anglia. Aveti nevoie si de actele de identitate, certif. de nastere ale dvs. si ale sotului. Dupa caz si de o declaratie cu privire la numele dupa casatorie daca certificatul englez nu cuprinde o astfel de rubrica precum si o declaratie cu privire la regimul matrimonial.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2015
Justitiarul711, utilizator
N-ar fi fost rau sa spuneti daca vreti sa veniti in tara sa rezolvati cu actele sau preferati sa le schimbati de acolo, puteati primi raspunsuri mai detaliate insa indiferent de ce alegeti primii pasi sunt cei enumerati de Justitiarul: obtinerea certificatului de casatorie romanesc si obtinerea unui nou act de identitate. Abia apoi va puteti schimba si pasaportul.
Daca munciti si locuiti cu forme legale in Anglia (asa pare din ce scrieti) zic eu ca v-ar avantaja un pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare c.i.- timbru danassis danassis Ce fel de timbru este necesar pentru eliberarea unui nou C.I. ? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate Rox12 Rox12 Buna ziua, am o intrebare. Sunt casatorita dar nu mi-am schimbat numele, urmeaza sa schimb cartea de identitate ca urmare a impliniri varstei de 24 ani. Este ... (vezi toată discuția)
Buletin in 7 zile emma91 emma91 Oameni buni, dati-mi un sfat, va rog! De mult timp nu mai traesc in Romania si buletinul meu a scazut de ceva timp. Am nevoie de el cat de urgent, ce pot face? ... (vezi toată discuția)