avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

As dori o lamurire daca este obligatoriu sa faci s uccesiune dupa decesul unui parinte,suntem doi frati cu tatal decedat si mama in viata,ce pierd sau castig daca nu fac acest demers,intrebare daca se poate vinde bunul mostenit ,multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:47, 16 Aprilie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
avocat-PaulaPetean a scris:

Daca nu acceptati succesiunea, nu mai puteti avea nicio pretentie cu privire la bunurile tatalui dvs.
Trebuie sa faceti o deosebrire intre acceptarea succesiunii si dezbaterea succesiunii. Accetarea se poate face tacit sau expres la notar - si ar trebui facuta in termen de 1 an de zile. Daca nu sunt neintelegeri intre succesori (mama si fratele dvs) puteti pretinde ca ati acceptat succesiunea tacit si dupa termenul de 1 an.
Dezbaterea succesiunii se poate face oricand, nu exista un termen limita, dar daca o realizati in termen de 2 ani de la decesul tatalui, nu platiti impozit la stat.
Nu se poate vinde bunul mostenit, daca este un imobil, daca nu ati dezbatut succesiunea.


In acelasi caz... unul dintre parinti decedat, dupa deces la 2 ani se incheie la notar acceptarea succesiunii, unul dintre frati este plecat in strainatate si nu poate fi contactat, iar celalalt doreste dezbaterea succesiunii (trecand 6 ani de la deces)... Ce pot face?

Astept cu nerabdare raspuns!
Multumesc!
In aceasta situatie se poate dezbate doar in instanta.
Aveti idee cam cat dureaza un astfel de proces?! Multumesc!
nu exista o regula anume, fiecare proces este individual . avand in vedere ca este procedura cu strainatatea, poate dura mai mult .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii teo1980 teo1980 Buna ziua, Va rog mult sa ma sfatuiti in solutionarea unei probleme privind dezbaterea mostenirii. In august 2007 a decedat tatal meu. Mama este in ... (vezi toată discuția)
Mai putem face succesiunea dupa 11 ani ruscrina77 ruscrina77 buna ziua tata a decedat in 1998 si a lasat in uram lui o casa si 58 arii de teren noi nu am facut succesiunea , o putem face acum , poate fi considerat ... (vezi toată discuția)
Cum si in cat timp putem dezbate succesiunea de pe urma tatalui nostru? nelunelu68 nelunelu68 suntem doi frati si ne intereseaza cum si in cit timp putem face succesiunea. mentionez ca parinti nostri erau divortati in momentul cind tata a decedat (vezi toată discuția)