avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Casa cumparata in 1990 cu doar 250mp
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Casa cumparata in 1990 cu doar 250mp

Buna ziua,

Am o problema legata legata de o proprietate care suna cam asa:

-am cumparat o casa la sat in noiembrie 1990 prin vanzare directa de la cei 4 mostenitori ai lui X.
-acum as dori sa vand proprietatea respectiva si am constatat ca in contract suprafata de teren specificata este 250 mp in loc de 2000 mp iar vecinii specificati in contarct sunt cei ai terenului real.
-am platit impozit pe intregul teren in toti acesti ani
-in 1993 s-a emis un Titlu de proprietate pe numele lui X(decedat) cu cei 4 mostenitori specificati iar pe acest tilu apare terenul extraviran mostenit dar apare in intraviran si terenul de 2000 mp pe care eu am cumparat casa in 1990 (cu aceeasi vecini)
-am intrebat la primarie si la notar si mi s-a raspuns ca asa se vindeau casele in vremea ceausista.
-Ma aflu acum in situatia in care acum 2 din cei 4 mostenitori ai lui X au decedat si ei. Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez in aeasta situatie si la ce costuri sa ma astept.

Va m
Multumesc
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 13:08, 18 Aprilie 2015
D-voastră ați cumpărat O CASĂ de 250mp. (așa ați afirmat). și terenul pe care este acea casă-în suprafață de 250mp. Prin urmare nu aveți de a face cu restul de proprietate care aparține moștenitorilor. Sunteți proprietar doar pe casa și terenul de 250mp, pentru care și achitați impozit. iar vecinii sunt cei 4 moștenitori, care au restul de teren. Impozitul trebuia calculat și plătit pe casă și cei 250mp .Nu știu ce scrie în contractul d-voastră dar așa v-ați exprimat. Prin urmare de ce doriți să aveți dreptul și asupra restului de proprietate, pe care nu ați cumpărat-o
Buna ziua,

In primul rand Imi cer scuze pentru exprimarea ambigua.

Problema este ca s-a cumparat intreaga proprietate casa+anexe+teren (2000mp) dar la notar s-a specificat in contract doar 250mp teren aferent(deoarece din cate am inteles asa se vindeau casele in acea vreme) si nimeni nu a sesizat asta decat acum cand se doreste din nou vanzarea proprietatii.
Ce demersuri ar trebui facute ?
Daca in contractul de vanzare cumparare este specificat ca se vinde intreg imobilul si platiti impozitul pe toata suprafata atunci solicitati prin instanta rectificarea suprafetei si intabularea in cartea funciara a suprafetei reale de 2000 mp.Este necesar sa luati legatura cu un avocat pentru a vedea ce demersuri mai sunt necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parintii mei au cumparat in 1983 o casa cu terenul de 2427 mp ... ovidiuss1974 ovidiuss1974 Parintii mei au cumparat in 1983 o casa cu terenul de 2427 mp cu mentiunea in contract ca terenul aferent acestei case intra in proprietatea statului conform ... (vezi toată discuția)
Actul juridic iti dovedeste proprietatea sau se poate si fara? ca altora nu le pasa de el claudia_koteles claudia_koteles Buna la toti utilizatorii, -cine stie raspunsul la problema ca instanta.... :(( - daca am cumparat in 1982 prin act autentificat o casa cu nr. x si teren ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate p0pescu grigore p0pescu grigore In anul 1976 un proprietar X avea o casa cu teren in suprafata totala de 640 mp. Proprietarul X vinde in anul 1976 parintilor mei jumatate din casa partea de ... (vezi toată discuția)